Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αγανακτισμένοι οι ψαράδες στον Ποταμό Λιοπετριού – Με βήματα χελώνας η ανάπλαση
Αγανακτισμένοι οι ψαράδες στον Ποταμό Λιοπετριού – Με βήματα χελώνας η ανάπλαση

Αγανακτισμένοι οι ψαράδες στον Ποταμό Λιοπετριού – Με βήματα χελώνας η ανάπλαση

 

 

Αγανακτισμένοι οι ψαράδες στην Επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στον ποταμό του Λιοπετριού αφού έργα που έχουν ήδη κοστολογηθεί στα 11εκ. και έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023 κινούνται με ρυθμούς χελώνας.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο κ. Πανίκος Κατσιάρης Πρόεδρος των ψαράδων αρχικά  ανέφερε ότι «εδώ και ένα χρόνο οι ρυθμοί ολοκλήρωσης του έργου είναι πολύ χαμηλοί».

«Δεν επιτρέπεται να βγαίνει διατακτικό να πληρώνεται ο εργολάβος και να κάνουν τρείς μήνες να τον πληρώσουν», επισήμανε.

 

Σύμφωνα με τον κ. Κατσιάρη επείγει όπως ολοκληρωθεί το έργο διότι οι ψαράδες ταλαιπωρούνται με τους δρόμους και τις φορτώσεις – εκφορτώσεις των εργαλείων για να εξασκηθεί το επάγγελμα τους.

«Δεν πήραμε ούτε ένα σεντ αποζημίωση, τα αυτοκίνητα μας έχουν καταστραφεί στους χωματόδρομους, ο δρόμος είναι ακόμα κλειστός», «ο δήμαρχος ζήτησε να φτιαχτεί ο δρόμος και του έγινε παρατήρηση από την υπεύθυνη του έργου», συμπλήρωσε.

«Καλούμε τον υπουργό να παρέμβει για να βρούν λύση».

Ερωτηθείς για το πόσοι επαγγελματίες επηρεάζονται από αυτή την καθυστέρηση απάντησε ότι πρόκειται για 25-26 αδειούχους ψαράδες.

Τέλος τόνισε ότι «για όλα υπάρχουν λεφτά εκτός για τους ψαράδες», «έχουμε στείλει ξανά επιστολή στην υπουργό διότι δεν επιβιώνουμε», συμπλήρωσε.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend