Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Γιατί έξω από το Προεδρικό;»: Απορεί η Κυβέρνηση για τη διαμαρτυρία ΑΚΕΛ
«Γιατί έξω από το Προεδρικό;»: Απορεί η Κυβέρνηση για τη διαμαρτυρία ΑΚΕΛ

«Γιατί έξω από το Προεδρικό;»: Απορεί η Κυβέρνηση για τη διαμαρτυρία ΑΚΕΛ

 

 

Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και περιοριζόμενος να πει ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας η επιλογή και ο διορισμός του νέου Γενικού Ελεγκτή, απάντησε σε ερώτηση αν έχει καταλήξει ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο πρόσωπο που θα επιλέξει για τη συγκεκριμένη θέση, σε δηλώσεις του στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Διευθυντής του γραφείου τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος ο διορισμός του νέου Γενικού Ελεγκτή θα γίνει βάσει του Συντάγματος και γενικότερα, είναι συνταγματικό δικαίωμα του ΠτΔ ο διορισμός των ανεξάρτητων αξιωματούχων.

Σε σχέση με την απόφαση την περασμένη Τετάρτη του Συνταγματικού Δικαστηρίου για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από μερίδα κόσμου και πολιτικών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είναι σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά από εκεί και πέρα «είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται όπως θέλει».

 

Ωστόσο, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος  αναφερόμενος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό που ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει αυτή την Κυριακή το ΑΚΕΛ προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στην απόφαση απόλυσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, είπε πως «κάποιες ενέργειες όπως συγκεντρώσεις έξω από το Προεδρικό μέγαρο θα πρέπει κάποιοι να τις αιτιολογήσουν», διερωτώμενος παράλληλα «γιατί να γίνει αυτή η διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό μέγαρο».

«Αν δεν σεβόμαστε εμείς ως εκτελεστική εξουσία τις αποφάσεις των δικαστηρίων, τότε δεν θα έχουμε κράτος δικαίου. Τα κόμματα παίρνουν τις αποφάσεις τους, ωστόσο τα κόμματα θα πρέπει να δικαιολογήσουν τη στάση που παίρνουν ή τις εκδηλώσεις που κάνουν», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει κάποιους που είπαν ότι ο ΠτΔ φρόντισε να λείπει την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία θα έβγαινε η δικαστική απόφαση για τον Γενικό Ελεγκτή, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι ο ΠτΔ έχει προσκληθεί εδώ και μήνες και πολύ πριν ξεκινήσει η δίκη μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα-Γενικού Ελεγκτή, να είναι ο κύριος ομιλητής στην τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη στην Ελλάδα, συνεπώς, όπως τόνισε «οι θεωρίες συνωμοσίας δεν ισχύουν και αυτά είναι πράγματα που μπορούν να αποδειχθούν».

 

Send this to a friend