Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Συνελήφθη φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης στις αποσκευές του στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Συνελήφθη φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης στις αποσκευές του στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Συνελήφθη φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης στις αποσκευές του στο αεροδρόμιο Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών πάνε κι έρχονται μέσω του δρομολογίου Ταϊλάνδη – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Κύπρος. Το τελευταίο διάστημα, το συγκεκριμένο δρομολόγιο θεωρείται από τα πιο γνωστά στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), μέσω του οποίου επιχειρείται η εισαγωγή στο νησί μας μεγάλων ποσοτήτων «αργού θανάτου».

Την Πέμπτη (19/9) οι αρχές ασφαλείας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 23χρονου με ιταλική υπηκοότητα, ο οποίος αφίχθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από την Μπανγκόκ, μέσω Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, φορτωμένος με κάνναβη. Η σύλληψη του υπόπτου έγινε κατόπιν αξιολόγησης πληροφορίας που έφθασε στην ΥΚΑΝ, σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Τελωνείου στον αερολιμένα.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, κατά τον ακτινοδιαγνωστικό και φυσικό έλεγχο της αποσκευής του νεαρού επιβάτη από τελωνειακούς λειτουργούς, εντοπίστηκαν συνολικά 45 αεροστεγείς συσκευασίες με πράσινη ξηρή φυτική ύλη (κάνναβη), συνολικού βάρους 26 κιλών και 610 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ ο 23χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ για ανάκριση. Ο ύποπτος θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του. Εναντίον του εξετάζονται αδικήματα εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Πιστεύεται ότι είναι μέλος κυκλώματος που ασχολείται συστηματικά με την αποστολή ναρκωτικών ουσιών από το εξωτερικό στην Κύπρο. Η ΥΚΑΝ (κλιμάκιο Λάρνακας), ανέλαβε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και την πιθανή διασύνδεση του μεταφορέα με άλλα πρόσωπα, διενεργώντας ταυτόχρονα εξετάσεις, για εντοπισμό του τελικού παραλήπτη στην Κύπρο, αλλά και του αποστολέα στο εξωτερικό.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε συλληφθεί νεαρή Αγγλίδα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταφέροντας 25,5 κιλά μαριχουάνας, ενώ πριν από περίπου τρεις μήνες άλλες δύο γυναίκες, συνελήφθησαν ξανά στον αερολιμένα έχοντας στις αποσκευές τους πέραν των 41 κιλών κάνναβης. Όλες οι ύποπτες είχαν αφιχθεί στην Κύπρο μέσω του ίδιου δρομολογίου.

Συνολικά το τελευταίο τρίμηνο μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας επιχειρήθηκε η εισαγωγή πέραν των 92 κιλών ναρκωτικών.

 

 

Send this to a friend