Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Στρατιωτική άσκηση «Μεσογειακή καταιγίδα – 2024» στα κατεχόμενα
Στρατιωτική άσκηση «Μεσογειακή καταιγίδα – 2024» στα κατεχόμενα

Στρατιωτική άσκηση «Μεσογειακή καταιγίδα – 2024» στα κατεχόμενα

 

 

Άρχισε την Τετάρτη στα κατεχόμενα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα η κοινή άσκηση Τουρκίας – ψευδοκράτους με την ονομασία «Μεσογειακή καταιγίδα-2024» στη μνήμη του Τούρκου πιλότου Τζενγκίζ Τοπέλ το αεροπλάνο του οποίου καταρρίφθηκε κατά τους βομβαρδισμούς της Τυλληρίας το 1964.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι στην άσκηση, συμμετέχουν χερσαίες, ναυτικές και εναέριες δυνάμεις από την Τουρκία και τα κατεχόμενα. Την έναρξη της άσκησης παρακολούθησαν χθες ο Ερσίν Τατάρ, ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Γιασιν Ερκέμ Σερίμ και άλλοι.

Συγχαίροντας τους διοργανωτές της άσκησης, ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι η άσκηση αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ της «διοίκησης των τουρκοκυπριακών ειρηνευτικών δυνάμεων» και της «διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας».

 

Ο κ. Σερίμ είπε ότι η άσκηση ενισχύει την «αμυντική συνεργασία ανάμεσα σε Τουρκία και τδβκ» και αποτελεί, όπως υποστήριξε, ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφικό υλικό από την άσκηση, γράφοντας πως αυτή στοχεύει στη βελτίωση της εκπαίδευσης, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ της «διοίκησης ειρηνευτικών δυνάμεων και της διοίκησης δυνάμεων ασφαλείας της τδβκ».

Σε συνάντηση χθες με τους διοικητές και τους φοιτητές της Επαγγελματικής Σχολής Υπαξιωματικών Ναυτικού της Τουρκίας ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «νιώθει υπερηφάνεια για τις επιτυχημένες προσπάθειες που γίνονται με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ευαισθησίας των γνώσεων για τα θέματα της Γαλάζιας Πατρίδας και της Ουράνιας Πατρίδας, τα οποία έχουν εκφραστεί τα τελευταία χρόνια, όπως οι θαλάσσιες δικαιοδοσίες, τα χωρικά ύδατα, η υφαλοκρηπίδα, η οικονομική αποκλειστική ζώνη της τδβκ»

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της Τουρκικής Δημοκρατίας στην εθνική αμυντική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια, είπε ότι παρακολουθεί στενά όλες τις καινοτομίες που γίνονται στο ναυτικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend