Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Τρεις άνδρες από την περιοχή Ξυλοφάγου, συνελήφθησαν από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, έπειτα από επιδρομή της κατά της παγίδευσης πτηνών.

Συγκεκριμένα η επιδρομή έγινε μεταξύ των χωριών Ορμήδειας και Ξυλοφάγου, σε συνεργασία με την Επιτροπή κατά της Σφαγής των Πτηνών, όπου απελευθερώθηκαν 69 ζωντανά αμπελοπούλια που είχαν παγιδευτεί σε τρία δίχτυα».

Ακόμα «κατασχέθηκαν μια συσκευή μίμησης πουλιών που χρησιμοποιείται για την προσέλκυση μεταναστευτικών αμπελοπουλιών,  τρία μεγάφωνα, 100 μέτρα ηλεκτρικής καλωδίωσης, μια μπαταρία αυτοκινήτου και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι άνδρες, οι οποίοι κατάγονται από την περιοχή Ξυλοφάγου».

 

Η Αστυνομία των Βάσεων βρίσκεται στη διαδικασία εντοπισμού του ιδιοκτήτη της περιοχής που χρησιμοποιήθηκε για το αδίκημα». Οι δυο συλληφθέντες θα αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη στο Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων.

 

Σε ράγες υλοποίησης μπαίνει σιγά – σιγά η πρώτη φάση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), που θα καλύψει βασικές οδικές αρτηρίες στην πόλη της Λάρνακας.

Ο τοπικός επαρχιακός οργανισμός αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε ότι τα πρώτα έργα στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου θα ξεκινήσουν αρχές του 2025 σε συνολικά 13 λεωφόρους και οδούς. Εκτός των άλλων βελτιώσεων που προγραμματίζονται, θα γίνει και πλήρης απόξεση και ανακατασκευή της επιφανειακής στρώσης του οδοστρώματος.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους και ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας επισκέφθηκαν περιοχές όπου εκτελούνται εργασίες σε οδούς όπου προηγουμένως είχαν εκτελεστεί έργα του τοπικού συμβουλίου αποχετεύσεων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες από την οδό Χαμίτ Μπέη και συνεχίζονται στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου. Για την εκτέλεση των πιο πάνω εργασιών, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας υπέγραψε τον περασμένο Μάιο συμβόλαιο συνεργασίας ύψους ενός εκατομμυρίου, 605 χιλιάδων ευρώ και ο επαρχιακός οργανισμός αυτοδιοίκησης ανέλαβε την υλοποίηση του.

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει νέο κατάλογο με δρόμους εντός της πόλης, το οδόστρωμα των οποίων βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χρήζει πλήρους επιδιόρθωσης. Τα έργα θα κοστίσουν γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ και η υλοποίησή τους θα ολοκληρωθεί εντός του 2025.

 

 

 

 

Send this to a friend