Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του ΣΒΑΚ στη Λάρνακα
Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του ΣΒΑΚ στη Λάρνακα

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του ΣΒΑΚ στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε ράγες υλοποίησης μπαίνει σιγά – σιγά η πρώτη φάση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), που θα καλύψει βασικές οδικές αρτηρίες στην πόλη της Λάρνακας.

Ο τοπικός επαρχιακός οργανισμός αυτοδιοίκησης, ανακοίνωσε ότι τα πρώτα έργα στο πλαίσιο υλοποίησης του ΣΒΑΚ, θα ξεκινήσουν αρχές του 2025 σε συνολικά 13 λεωφόρους και οδούς. Εκτός των άλλων βελτιώσεων που προγραμματίζονται, θα γίνει και πλήρης απόξεση και ανακατασκευή της επιφανειακής στρώσης του οδοστρώματος.

 

Η πρώτη φάση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας θα καλύψει τις λεωφόρους Ελευθερίας, Γρίβα Διγενή, Γιάννου Κρανιδιώτη, Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, Βάσου Λυσσαρίδη (Λεμεσού), Φανερωμένης, Αρτέμιδος και Μακαρίου.

Η πρώτη φάση θα επεκταθεί και στις οδούς Ολύμπου, Χαμίτ Μπέη, Κίμωνος, Δήμητρας και Einar Giestard. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους και ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας επισκέφθηκαν περιοχές όπου εκτελούνται εργασίες ολικής ασφαλτόστρωσης σε οδούς όπου προηγουμένως είχαν εκτελεστεί έργα του τοπικού συμβουλίου αποχετεύσεων.

Οι εργασίες ολικής ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες από την οδό Χαμίτ Μπέη και συνεχίζονται στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου. Συγκεκριμένα, οι ασφαλτοστρώσεις θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, τις οδούς Σόλων, Αμαθούντος, Παλαιπάφου, Απολλωνίου Κιτιέως, Ρίμινι, Στάλιγκραντ, Σπάρτης, Διογένους, 28ης Οκτωβρίου, Ιπποκράτους, Ονησίλλου και Οκκουλάρ.

Για την εκτέλεση των πιο πάνω εργασιών, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας υπέγραψε τον περασμένο Μάιο συμβόλαιο συνεργασίας με την εργοληπτική εταιρεία CYFIELD Asphalt Co. Ltd ύψους ενός εκατομμυρίου, 605 χιλιάδων ευρώ και ο επαρχιακός οργανισμός αυτοδιοίκησης ανέλαβε την υλοποίηση του έργου.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι ασφαλτοστρώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, καλύπτοντας δρόμους στην περιοχή της πλατείας Μητροπόλεως, στην ενορία Σωτήρος, όπου οι εργασίες για την εγκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος παρουσίασαν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις με συνεπακόλουθο την τεράστια ταλαιπωρία του κοινού.

Οι εργασίες θα καλύψουν τις οδούς Νικοδήμου Μυλωνά, Βασίλη Μιχαηλίδη, Κίμωνος κι ένα κομμάτι της οδού Χριστάκη Πτωχόπουλου. Θα επεκταθούν, επίσης, δυτικά της λεωφόρου Αγίων Αναργύρων και στην περιοχή της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη.

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει νέο κατάλογο με δρόμους εντός της πόλης, το οδόστρωμα των οποίων βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χρήζει πλήρους ασφαλτόστρωσης.

Τα έργα θα κοστίσουν γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ και η υλοποίησή τους θα ολοκληρωθεί εντός του 2025.

 

 

 

Send this to a friend