Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής από αποθήκη, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς και κλοπής δύο οχημάτων, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη ενός προσώπου.

Πρόκειται για άντρα ηλικίας 38 ετών, ο οποίος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση.

Η υπόθεση (διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 4-5/09/2024), αφορά την κλοπή από περιφραγμένο χώρο στην επαρχία Λάρνακας, δύο φορτηγών οχημάτων, συνολικής αξίας 35 χιλιάδων ευρώ.

 

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου εκτιμούν στο Δήμο Λάρνακας ότι θα προκηρυχθούν οι προσφορές για μελετητή, ο οποίος θα υποδείξει τα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα στατικότητας που παρουσιάστηκε στο ιστορικό κτήριο του πρώην σινεμά Αττικόν, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί την στέγη του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ, στην οδό Κυριάκου Μάτση.

Θυμίζουμε, ότι την περασμένη άνοιξη το κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο κι επικίνδυνο, καθότι διαπιστώθηκαν σοβαρά θέματα στατικότητας έπειτα από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε, γι’ αυτό και αποφασίστηκε όπως κλείσει άμεσα για λόγους ασφαλείας.

Παρά το κλείσιμο του κτηρίου, το Θέατρο ΣΚΑΛΑ παραμένει ενεργό και συνεχίζει τις παραστάσεις του σε διάφορους άλλους χώρους.

 

Παραπλανητικές χαρακτηρίζει τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη σχετικά με το καθεστώς και το κόστος ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής στη μαρίνα Λάρνακας, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών, το οποίο υποστηρίζει ότι οι τοποθετήσεις του αρμόδιου υπουργού διαστρεβλώνουν την αλήθεια και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Οι ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών διαμαρτύρονται για τα υψηλά, κόστα ελλιμενισμού που συνεχίζουν να καταβάλλουν στη μαρίνα Λάρνακας ακόμα και μετά τη λύση της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings, διευκρινίζοντας ότι συγκρίνουν το κόστος ελλιμενισμού που ισχύει σε άλλους κρατικούς χώρους που ανήκουν στο Υπουργείο Μεταφορών, και όχι σε αλιευτικά καταφύγια.

Με ανακοίνωσή τους, επικρίνουν έντονα τον κ. Βαφεάδη, κατηγορώντας τον ότι επιμελώς αποφεύγει να σχολιάσει τις ξεκάθαρες αναφορές του σωματείου τους και να συγκρίνει τις τιμές κρατικών χώρων ελλιμενισμού που προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες με την μαρίνα Λάρνακας.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την προσπάθεια του Υπουργού Μεταφορών να συγκρίνει τιμές ελλιμενισμού που ισχύουν στην Ελλάδα, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών αναφέρει ότι ο Α. Βαφεάδης στις τελευταίες δημόσιες δηλώσεις του επέλεξε να συγκρίνει τη μαρίνα Λάρνακας με μια από τις πιο ακριβές μαρίνες στην Ελλάδα, αποφεύγοντας ν’ αναφερθεί στις εκατοντάδες άλλες επιλογές ελλιμενισμού που μπορούν να έχουν οι ιδιοκτήτες σκαφών στην Ελλάδα, είτε σε κρατικούς, είτε σε δημοτικούς χώρους, σε πραγματικά χαμηλές τιμές.

Περαιτέρω, υποστηρίζουν ότι οι υπόλοιπες μαρίνες της Κύπρου έχουν ειδικές προσφορές μ’ εκπτώσεις στις δημοσιευμένες τιμές τους, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που, όπως επισημαίνουν, πέραν των 40 σκαφών έχουν εγκαταλείψει το τελευταίο διάστημα τη μαρίνα Λάρνακας και πήγαν στην Αγ. Νάπα.

 

 

 

 

Send this to a friend