Home ΛΑΡΝΑΚΑ Aνακοίνωση ΕΟΑ Λάρνακας για τα αποχετευτικά τέλη των περιοχών των Δήμων Αραδίππου και Λιβαδιών και των Κοινοτήτων Βορόκληνης και Πύλας
Aνακοίνωση ΕΟΑ Λάρνακας για τα αποχετευτικά τέλη των περιοχών των Δήμων Αραδίππου και Λιβαδιών και των Κοινοτήτων Βορόκληνης και Πύλας

Aνακοίνωση ΕΟΑ Λάρνακας για τα αποχετευτικά τέλη των περιοχών των Δήμων Αραδίππου και Λιβαδιών και των Κοινοτήτων Βορόκληνης και Πύλας

 

 

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας (ΕΟΑΛ), σας ενημερώνει ότι, στα πλαίσια της συμμόρφωσης του Κράτους, με την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ για τα Αστικά Λύματα και μετά από διαδοχικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, εντάχθηκαν στα όρια του καταργηθέντος Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), ολόκληρη η οικιστική περιοχή των Δήμων Αραδίππου και Λιβαδιών και των Κοινοτήτων Βορόκληνης και Πύλας (Δ’ Φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας).

Η ένταξη των εν λόγω περιοχών στα όρια του ΣΑΛ κρίθηκε αναγκαία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επηρεαζόμενων κατοίκων, για τη μείωση της ανεξέλεγκτης ρύπανσης που παρατηρείται στο περιβάλλον και κυρίως για να δώσει  τη δυνατότητα ορθολογικής ανάπτυξης και κατασκευής των αναγκαίων έργων αποχέτευσης στην περιοχή.

Επισημαίνεται ότι, με την έναρξη ισχύος του περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης Νόμου του 2022, οι αρμοδιότητες του ΣΑΛ έχουν μεταφερθεί από την 1η Ιουλίου 2024 στον ΕΟΑΛ. Συνεπώς, μεταξύ άλλων, μεταφέρεται στον ΕΟΑΛ και η αρμοδιότητα για κατασκευή και λειτουργία αποχετευτικού Συστήματος στις εν λόγω περιοχές.

 

Για την υλοποίηση του Έργου της Δ’ Φάσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε με απόφασή του νέα πολιτική για την κρατική χορηγία, σύμφωνα με την οποία το ετήσιο τέλος αποχέτευσης, που θα βαρύνει τους χρήστες του αποχετευτικού, θα ανέρχεται στο 0,7‰ επί της αξίας των ακινήτων, για περίοδο 25 ετών, με βάση την τελευταία διαθέσιμη εκτιμημένη αξία των ακινήτων, του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας. Η έναρξη του Έργου στις περιοχές αυτές αναμένεται εντός του έτους 2025.

Παράλληλα, με βάση τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας και Κανονισμών, αρχίζει και η  επιβολή των αποχετευτικών τελών. Τα τέλη που επιβάλλει ο ΕΟΑΛ σκοπό έχουν την αποπληρωμή των δανείων για την εγκατάσταση αγωγών και την κατασκευή των απαραίτητων αντλιοστασίων, καθώς και σύγχρονου Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων.

Οι λογαριασμοί των αποχετευτικών τελών έχουν αποσταλεί στους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες, οι οποίοι καλούνται να τους εξοφλήσουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΟΑΛ, ή στα κατά τόπους Γραφεία Εξυπηρέτησης του Δημότη του ΕΟΑΛ από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 7:45 – 14:00, είτε  μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.jccsmart.com, ή με τραπεζική εντολή.

Πληροφορίες που αφορούν τον ΕΟΑΛ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eoal.org.cy, ή μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 24501000 ή στο email [email protected].

 

Send this to a friend