Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αιμιλιανίδης για απόλυση Οδυσσέα: «Καταπελτική και πλήρως ισοπεδωτική απόφαση»
Αιμιλιανίδης για απόλυση Οδυσσέα: «Καταπελτική και πλήρως ισοπεδωτική απόφαση»

Αιμιλιανίδης για απόλυση Οδυσσέα: «Καταπελτική και πλήρως ισοπεδωτική απόφαση»

 

 

Ιστορική χαρακτηρίζουν οι νομικοί κύκλοι την απόφαση για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς μετά την αποδοχή της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο. 

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση σε έναν πρώτο σχολιασμό ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, χαρακτήρισε «καταπελτική και πλήρως ισοπεδωτική» την απόφαση για τον Γενικό Ελεγκτή. Όπως εξήγησε, έδωσε μια πλήρη στήριξη στις θέσεις του Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

«Από πολλές απόψεις το Συμβούλιο προχώρησε και υιοθέτησε πλήρως τις θέσεις του Γενικού Εισαγγελέα ακόμα και για θέματα που δεν αναμενόταν, όπως τα θέματα των πολλαπλών συντάξεων ή τον τρόπο συμπεριφοράς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.»

 

Το πιο μη αναμενόμενο, κατά τον ίδιο, ήταν ο ομόφωνος χαρακτήρας της απόφασης, ενώ υπάρχουν αρκετά στοιχεία που θα πρέπει να συζητηθούν, όπως η αναφορά στον ρόλο της ομάδας στήριξης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο μπορεί να τεθεί θέμα μεροληψίας, ο ίδιος απάντησε αρνητικά επισημαίνοντας ότι σε μία δημοκρατία το αρμόδιο όργανο είναι αυτό που αποφασίζει.

Ο Αχιλλέας Μιχαηλίδης εξήγησε τη δεσμευτικότητα της απόφασης, σημειώνοντας ότι ο επηρεαζόμενος -εν προκειμένω ο κύριος Μιχαηλίδης- μπορεί να προσφύγει μόνο ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάτι, ωστόσο, που δε θα επηρεάσει τα δεδομένα.

 

Send this to a friend