Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ 24ωρη απεργία και κλιμάκωση των μέτρων στα νοσοκομεία αποφάσισαν οι Συντεχνίες
24ωρη απεργία και κλιμάκωση των μέτρων στα νοσοκομεία αποφάσισαν οι Συντεχνίες

24ωρη απεργία και κλιμάκωση των μέτρων στα νοσοκομεία αποφάσισαν οι Συντεχνίες

 

 

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση στα κρατικά νοσηλευτήρια το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, αποφάσισαν χθες οι Συντεχνίες, σε κοινή συνάντηση τους, με θέμα τις συλλογικές συμβάσεις.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., σε κοινή συνάντησή τους τη Δευτέρα, αξιολόγησαν τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχετικά με τις διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας για το προσωπικό του ΟΚΥπΥ.

Οι συντεχνίες κρίνουν ότι η έλλειψη προόδου και η στασιμότητα που παρατηρείται στο θέμα βαραίνει αποκλειστικά τον Οργανισμό, ο οποίος σκόπιμα και επαναλαμβανόμενα αναβάλλει συσκέψεις και αποφεύγει την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Αυτή η απαράδεκτη στάση του ΟΚΥπΥ συνιστά εμπαιγμό και εκφυλίζει τον κοινωνικό διάλογο και τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

 

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω οι αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν τοπικές γενικές συνελεύσεις των μελών τους για τον καθορισμό ακριβούς ημερομηνίας της απεργίας, καθώς και τις ενέργειες για την περαιτέρω κλιμάκωσής της.

Περισσότερες πληροφορίες για τα απεργιακά μέτρα θα δοθούν από τις Οργανώσεις σε κατοπινό στάδιο σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στην οποία θα υπάρξει και σχετική τεκμηρίωση για την κωλυσιεργία και ασυνέπεια του Οργανισμού.

 

Send this to a friend