Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πώς απαντά η CPT στη σοβαρή καταγγελία για μαθητή που έμεινε εκτός λεωφορείου
Πώς απαντά η CPT στη σοβαρή καταγγελία για μαθητή που έμεινε εκτός λεωφορείου

Πώς απαντά η CPT στη σοβαρή καταγγελία για μαθητή που έμεινε εκτός λεωφορείου

 

 

Τη δική του απάντηση σε σχέση με τη σοβαρή καταγγελία στην οποία προέβη η ΠΣΕΜ, κάνοντας λόγο για οδηγούς λεωφορείων που αφήνουν εκτός μαθητές λόγω πληρότητας έδωσε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Αλέξανδρος Καμπέρος, Διευθυντής της CPT.

Συγκεκριμένα και με βάση όσα καταγγέλει το Κίνημα των μαθητών, οδηγός που εκτελούσε διαδρομή Αγίας Βαρβάρας προς το Λύκειο Ιδαλίου, δεν επέτρεψε σε μαθητή να επιβιβαστεί λόγω πληρότητας, λέγοντας του να περιμένει το επόμενο λεωφορείο το οποίο περνούσε από την περιοχή. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, οι κηδεμόνες δεν ενημερώθηκαν, ο μαθητής έμεινε εκτεθειμένος σε κάθε πιθανό κίνδυνο, όπως και σε όλες τις άλλες καταγγελμένες περιπτώσεις.

«Πέρασαν τρία λεωφορεία και δεν εθεάθη μαθητής. Δεν έχει τύχει να μείνει μαθητής εκτός λεωφορείου», ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς ακόμα και σε περίπτωση που ένα λεωφορείο γεμίσει, θα πάει να παραλάβει τον μαθητή άλλο.

 

«Υπάρχουν γονείς που μάλλον δεν έγραψαν τα παιδιά τους στις διαδρομές», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα για επιπλέον λεωφορεία και οδηγούς, ο κ. Καμπέρος τόνισε ξανά πως ακόμα κι αν δεν υπάρχουν θα βρεθούν και πως δεν τίθεται θέμα να μείνουν μαθητές πίσω.

Πάντως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν φαίνεται ωστόσο να είναι το μοναδικό, όπως μαρτυρεί και η επιστολή που απέστειλε η ΠΣΕΜ στην Υπουργό Παιδείας.

Το όλο ζήτημα έχει ήδη μπει ωστόσο στο μικροσκόπιο του αρμόδιου Υπουργείου, με τον Αλέξη Βαφεάδη να αποκαλύπτει στο AlphaNews.Live πως έχει ήδη ζητήσει ενημέρωση από το Τμήμα Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών.

 

Send this to a friend