Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πωλήθηκαν όλες οι οικιστικές μονάδες στη μαρίνα Παραλιμνίου
Πωλήθηκαν όλες οι οικιστικές μονάδες στη μαρίνα Παραλιμνίου

Πωλήθηκαν όλες οι οικιστικές μονάδες στη μαρίνα Παραλιμνίου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένας νέος, ελκυστικός προορισμός, προστίθεται στο τουριστικό προϊόν της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για τη μαρίνα Παραλιμνίου, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη κι εντός των χρονοδιαγραμμάτων, όπως διαβεβαιώνει η ανάδοχος εταιρεία PMV Maritime Holdings Ltd, και το καλοκαίρι του 2025 αναμένεται ο ελλιμενισμός των πρώτων σκαφών αναψυχής.

 

Ήδη, στα χέρια των υπευθύνων της αναδόχου εταιρείας βρίσκεται μία τεράστια λίστα αναμονής για τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής στη νέα μαρίνα, οι πλείστοι ιδιοκτήτες των οποίων είναι Κύπριοι. Η μαρίνα Παραλιμνίου θα είναι χωρητικότητας 300 σκαφών.

Ο διευθυντής της PMV Maritime Holdings Ltd Ανθούλλης Κουντούρης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το αργότερο αρχές του 2025, αναμένεται να ολοκληρωθούν όλα τα λιμενικά έργα και το επόμενο καλοκαίρι ένα μέρος της μαρίνας θ’ ανοίξει για τον ελλιμενισμό των πρώτων σκαφών αναψυχής.

Ανέφερε, επίσης, ότι στόχος της αναδόχου εταιρείας είναι όπως μέχρι το τέλος του 2024 να παραδοθεί στους ενοικιαστές το εμπορικό κομμάτι του έργου, έτσι ώστε να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των χώρων εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια). Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα λειτουργήσουν με την έναρξη της νέας καλοκαιρινής περιόδου.

Ο κ. Κουντούρης είπε, επίσης, ότι το έργο της μαρίνας Παραλιμνίου κατέχει πλέον όλες τις απαραίτητες άδειες οικοδομής. «Πρόκειται για έργο αρκετά μεγάλο και σύνθετο, γι’ αυτό και οι εργασίες που εκτελούνται είναι χρονοβόρες. Αυτή την εποχή είναι σ’ εξέλιξη η κατασκευή των εσωτερικών κρηπιδωμάτων, ενώ ολοκληρώθηκε ο λιμενοβραχίονας κι έχει εγκατασταθεί το σύστημα σηματοδότησης της μαρίνας, δηλαδή οι φάροι.

Επίσης έχουν ολοκληρωθεί και οι είσοδοι της μαρίνας. Απομένουν οι τελικές εργασίες κατασκευής του κτηρίου των κρατικών υπηρεσιών, που θα στεγάσει την Αστυνομία, το Τελωνείο, τις Κτηνιατρικές και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες. Σ’ εξέλιξη είναι και σταθμός καυσίμων. Όλα αναμένεται ότι θα παραδοθούν πριν το ερχόμενο καλοκαίρι», σημείωσε ο Α. Κουντούρης.

Οι οικιστικές μονάδες

——————————-  

Ο Διευθυντής της PMV Maritime Holdings Ltd δήλωσε, ακόμα, ότι η Α΄ φάση ανέγερσης των οικιστικών μονάδων (γύρω στις 40 μονάδες) βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Μάιο. Όλες οι οικιστικές μονάδες έχουν πωληθεί. Το 90% των αγοραστών είναι Κύπριοι.

Όσον αφορά την Β΄ φάση, που θα περιλαμβάνει την ανέγερση άλλων 37 κατοικιών, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2026. Οι οικίες της δεύτερης φάσης έχουν κι αυτές πωληθεί.

Ο κ. Κουντούρης είπε ότι η Β΄ φάση περιλαμβάνει και την δημιουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 50 κλινών, με το ίδιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. «Η αξία του έργου είναι 100 εκατομμύρια ευρώ. Καταφέραμε να συγκρατήσουμε το κόστος παρά την αύξηση στις τιμές των υλικών», κατέληξε.

Send this to a friend