Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμος Αραδίππου συμμετείχε στην Έκθεση Καινοτομίας 2024 στην Κίνα
Ο Δήμος Αραδίππου συμμετείχε στην Έκθεση Καινοτομίας 2024 στην Κίνα

Ο Δήμος Αραδίππου συμμετείχε στην Έκθεση Καινοτομίας 2024 στην Κίνα

 

 

Στην Έκθεση Καινοτομίας 2024 (Innovation Fair 2024), που διεξήχθη από τις 10 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, στο Nanjing της Κίνας, συμμετείχε για πρώτη φορά ο Δήμος Αραδίππου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι “ο Δήμαρχος Αραδίππου Χριστόδουλος Πάρτου ήταν προσκεκλημένος του Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, Λιού Γιαντάο, και στην ομιλία του προώθησε τη διεθνή συνεργασία, τη μεταφορά τεχνολογίας και την καινοτομία μεταξύ της Αραδίππου και της Nanjing”.

Η παρουσία του Δήμου στην έκθεση, ανέφερε ο κ. Πάρτου, “αποτελεί απόδειξη της αξίας που αποδίδουμε στη συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό. Είναι μέσα από γεγονότα όπως αυτό που έχουμε την ευκαιρία να συνδεθούμε, να ακούσουμε και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο”, είπε, και πρόσθεσε πως “αυτές οι συνδέσεις δεν είναι μόνο ωφέλιμες αλλά είναι απαραίτητες για την προώθηση της προόδου που όλοι επιδιώκουμε”.

 

Ανέφερε, ακόμα, ότι “οι εκπρόσωποι από διάφορους κλάδους στην έκθεση παρουσιάζουν την τεχνογνωσία τους δίνοντας μοναδικές προοπτικές. Αυτή η διεπιστημονική προσέγγιση είναι η δύναμή μας, αφού εμπλουτίζει τις συζητήσεις μας και διευρύνει την κατανόησή μας, επιτρέποντάς μας να προσεγγίζουμε τις προκλήσεις με νέες ιδέες και καινοτόμες λύσεις”, επεσήμανε.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Αραδίππου σημειώνεται πως “η φετινή έκθεση καινοτομίας προσέλκυσε περισσότερες από 50 εταιρείες και έργα από χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία, καθώς και 400 τοπικές εταιρείες. Η εκδήλωση κάλυψε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης κατασκευής, της τεχνητής νοημοσύνης και της υγείας, ενώ προσφέρθηκαν ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ αναδυόμενων τομέων όπως ο πολιτισμός και το design”.

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν εταιρείες τεχνολογίας, βιομηχανικά πάρκα, πανεπιστήμια, οργανισμοί καινοτομίας, φοιτητές, νέοι επιχειρηματίες και ιδρύματα διεθνούς συνεργασίας.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αραδίππου απαρτιζόταν επίσης από τον Δημοτικό Γραμματέα Δρ. Ματθαίο Αλαμπρίτη και τον Δημοτικό Μηχανικό, Ανδρέα Δημητρίου, οι οποίοι και συμμετείχαν σε όλα τα ειδικευμένα και εργαστήρια, αναφέρεται.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend