Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Γύρω στα τέλη του χρόνου υπολογίζεται, ότι εκτός απροόπτου, να ξεκινήσουν οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες για το μεγάλο πολυαναμενόμενο αντιπλημμυρικό έργο στις Καμάρες Λάρνακας. Ένα έργο το οποίο εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση αρχές του 2015, έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2014.  

Ο πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, μας δήλωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η αξιολόγηση των προσφορών που έχουν υποβληθεί και σύντομα αναμένεται η κατακύρωση της προσφοράς στον επιτυχόντα προσφοροδότη.

Υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 6,5 – 7 εκατομμύρια ευρώ. Το αντιπλημμυρικό έργο στις Καμάρες, που θεωρείται μία από τις πιο ευπαθείς περιοχές της Λάρνακας, όσον αφορά τις πλημμύρες, είχε εξαγγελθεί επίσημα από τον μακαριστό Σωκράτη Χάσικο τον Ιανουάριο του 2015 (όταν τότε ήταν Υπουργός Εσωτερικών), αφού ένα μήνα προηγουμένως, στις 14 Δεκεμβρίου 2014, είχαν σημειωθεί οι φοβερές πλημμύρες που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες.

 

 

 

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων πραγματοποίησε στον Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα, εκδήλωση με τίτλο «50 χρόνια – Η γη μου εσύ, ανάσα μου και αέρας». Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η ΠΕΠ, εξέφρασε ευχαριστίες «στους συντελεστές της εκδήλωσης και ειδικότερα τα προσφυγικά σωματεία της Ανόρθωσις, της Σαλαμίνας, του Εθνικού Άχνας και του ΑΣΙΛ που συμμετείχαν με τους αθλητές τους, το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων για την συμμετοχή του με ομάδα μαθητών του, το ΕΒΕ Αμμοχώστου και όλες τις εταιρείες που συνέβαλαν στο να γίνει κατορθωτή η εκδήλωση».

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη φωτογραφική έκθεση για την Αμμόχωστο με τίτλο ‘Όταν το όμορφο παρελθόν συναντά το τραγικό παρόν’, φωτογραφίες που αντιπαραβάλλουν τη ζωή στην κατεχόμενη πόλη πριν το 1974 με τη σημερινή πραγματικότητα».

Ακόμα οι παρευρισκόμενοι «είχαν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες από τους προσφυγικούς καταυλισμούς του 1974, οι οποίες αναρτήθηκαν μέσα σε πανομοιότυπο αντίσκηνο που είχε χρησιμοποιηθεί την τότε περίοδο».

 

 

 

Send this to a friend