Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Φίλαθλος καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ισχυρίζεται ότι βίωσε τραγικές στιγμές στα χέρια αστυνομικών
Φίλαθλος καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ισχυρίζεται ότι βίωσε τραγικές στιγμές στα χέρια αστυνομικών

Φίλαθλος καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ισχυρίζεται ότι βίωσε τραγικές στιγμές στα χέρια αστυνομικών

 

 

Τις τραγικές στιγμές που ισχυρίζεται ότι βίωσε στα χέρια αστυνομικών κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από το στάδιο «Άλφα Μέγα» της Λεμεσού, περιέγραψε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο φίλαθλος της ΑΕΛ Χάρης Αντωνίου. 

Όπως ανέφερε, είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι καθώς έχει πολυχειρουργηθεί τριάντα-δύο φορές, κατά τις οποίες τοποθετήθηκαν καλώδια στον σπόνδυλο του για νευρο-διέγερση.

Μετέβη γύρω στις πέντε και δεκαπέντε στο στάδιο για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Απόλλων-ΑΕΛ και διήλθε τον «εξαιρετικό», όπως τον χαρακτήρισε, έλεγχο των Αρχών για να εισέλθει σε τρία σημεία.

 

Όταν μάλιστα διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τσαντάκι με φάρμακα, έγινε έλεγχος και του επετράπει να τα μεταφέρει εντός του σταδίου.  Υποστηρίζει ότι τα έκτροπα άρχισαν με τη ρίψη δακρυγόνων, την ώρα που οι καντίνες του σταδίου είχαν κλείσει και δεν υπήρχε η δυνατότητα οι φίλαθλοι να αγοράσουν νερό για να ξεπλύνουν τα μάτια τους.

«Φεύγοντας από το γήπεδο, ο συνοδός μου και δύο άλλα παιδιά, με πήραν στο όχημα μου που ήταν σταθμευμένο σε θέση αναπήρων στον κύριο δρόμο. Δεν ήθελα να το βάλω κοντά στο γήπεδο γιατί εν επικίνδυνο και είχα και ζημιές»

Ο κύριος Αντωνίου εξήγησε ότι μέχρι να φτάσει στο όχημα του, ήδη το αντιοχλαγωγικό όχημα της Αστυνομίας «Αίαντας» κινούνταν εναντίον των οπαδών με ουλαμό της ΜΑΑΔ.

«Είπα στον γιο μου και στα δύο άλλα παιδιά, επειδή είμαι δυσκίνητος και δεν μπορώ να φυλάξω τα πράγματα μου, τραβάτε με πίσω προς τον τοίχο του σταδίου και είχε και ένα κάδο απορριμάτων εκεί, να μπούμε εδώ στη γωνιά για να μην δώσουμε αφορμή για οτιδήποτε. Όπως ερχόταν ο Αίαντας, μας κατάβρεξε με χημικά, έκαιγε το σώμα μας όλο. Στην πορεία των αστυνομικών, με έριξαν κάτω από το τροχοκάθισμα και με χτύπησαν και με ασπίδα και με ρόπαλα. Όπως ήμουν στο έδαφος, δεν μπορώ να πω πόσα μέτρα με μετέφεραν, ήταν βάναυση η βία τους σε ένα άτομο που καθόταν σε τροχοκάθισμα.»

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος και οι άλλοι παρευρισκόμενοι δεν εξήγησαν τον λόγο της παρουσίας τους στο συγκεκριμένο σημείο, ο κύριος Αντωνίου απάντησε ότι «δεν άκουγαν τίποτα, ήταν σαν ρομπότ.»

«Δεν άκουγαν τίποτα, δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ήμουν σε τροχοκάθισμα, δεν είναι κάτι που δεν είναι εμφανές. Όπως έκαναν την πορεία τους συνοδεύοντας τον Αίαντα, όποιον έβρισκαν τον χτυπούσαν.»
Ο φίλαθλος είπε ότι μετά το επεισόδιο μετέβη σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει μώλωπες και εκδορές. Κλήθηκε μάλιστα από την Αστυνομία να μεταβεί για εξέταση σε ιατροδικαστή, ενώ όπως είπε, επιφυλάσσεται για τα νόμιμα δικαιώματα του αφού «συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»

Τις επικρίσεις απέρριψε ο Πρόεδρος του ΣΑΚ Γιώργος Γεωργίου και διερωτήθηκε ποιοι θα μπορούσαν να ήταν οι χειρισμοί της Αστυνομίας, από την στιγμή που εκδόθηκε ανακοίνωση για άμεση μετακίνηση των φιλάθλων.

«Κάποιοι έριχναν ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ, πυρσούς και σιδερολοστούς. Τι θα τους λέγαμε σας παρακαλούμε να μετακινηθείτε; Κινδυνεύει η ζωή αστυνομικών και περίοικων. Τι πρέπει να γίνει. Παρεξηγήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί όταν η Αστυνομία ανακοινώνει ότι πρέπει να μετακινηθούν, τι πρέπει να γίνει;»

 

 

Send this to a friend