Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ασυνόδευτες μετανάστριες και σε δεύτερη Στέγη Ηλικιωμένων στη Λεμεσό
Ασυνόδευτες μετανάστριες και σε δεύτερη Στέγη Ηλικιωμένων στη Λεμεσό

Ασυνόδευτες μετανάστριες και σε δεύτερη Στέγη Ηλικιωμένων στη Λεμεσό

 

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών σε Στέγη Ηλικιωμένων Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα. Μια πρακτική ωστόσο που δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Δήμος Αντωνίου αποκάλυψε πως πληροφορίες που κατέχει το Παρατηρητήριο αναφέρουν πως ασυνόδευτες μετανάστριες διαμένουν και στην Στέγη Αγίου Παντελεήμονα στη Λεμεσό.

Πληροφορία την οποία αναμένεται να επιβεβαιώσει το Γραφείο Κοινωνικής Ευημερίας, μετά από επιστολή που έχει στείλει σήμερα το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, ζητώντας ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί.

 

Εξάλλου η τοποθέτηση ενήλικων και ανήλικων στον ίδιο χώρο διαμονής είναι μια πρακτική που απαγορεύεται βάση νομοθεσίας. Πρόκειται, πρόσθεσε ο κ. Αντωνίου για παιδιά που στο παρελθόν προχώρησαν σε εγκληματικές ενέργειες που, μεταξύ άλλων, έβαλαν φωτιά στο ξενοδοχείο που διέμεναν στο παρελθόν.

Παιδιά με τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές τα βάζεις σε ένα Ίδρυμα με ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα;

Στο πλαίσιο αυτό το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, τονίζει για ακόμη μια φορά την απουσία εθνική στρατηγική για την τρίτη ηλικία και Οίκους Ευγηρίας.

 

Send this to a friend