Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΔΕΚ: Η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει άσυλο σε μετανάστες, όχι ασυλία στην παραβατικότητα και την παρανομία
ΕΔΕΚ: Η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει άσυλο σε μετανάστες, όχι ασυλία στην παραβατικότητα και την παρανομία

ΕΔΕΚ: Η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει άσυλο σε μετανάστες, όχι ασυλία στην παραβατικότητα και την παρανομία

 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ αναφορικά με την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Στέγη Ηλικιωμένων Άγιος Γεώργιος Λάρνακας.

Ανακοίνωση

Η απαράδεκτη, αλλά και επικίνδυνη κατάσταση για τους κατοίκους της περιοχής που βρίσκεται η Στέγη Ηλικιωμένων Άγιος Γεώργιος Λάρνακας και για τους τρόφιμους της Στέγης, αντιμετωπίστηκε μεν με την μετακίνηση των ασυνόδευτων μεταναστών, όμως παραμένουν ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν όλους.

 

Πρώτον, απαιτείται εφαρμογή των νόμων μιας ευνομούμενης πολιτείας. Η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει άσυλο σε μετανάστες, όχι ασυλία στην παραβατικότητα και την παρανομία. Πρέπει όλοι, είτε ανήλικοι, είτε ενήλικοι, είτε Κύπριοι πολίτες, είτε μετανάστες, να είναι ίσοι, αλλά και υπόλογοι έναντι του νόμου.

Δεύτερον, επιβάλλεται οι αρμόδιες υπηρεσίες να εξεύρουν μια μόνιμη και τελεσίδικη λύση για τη στέγαση των ασυνόδευτων μεταναστών. Ειδάλλως, θα έχουμε επανάληψη φαινομένων, να στεγάζουν τους ασυνόδευτους μετανάστες όπου υπάρχει ευχέρεια και να καταλήγουν σε ακατάλληλους χώρους με τις γνωστές συνέπειες.

Μια μόνιμη λύση για τη στέγαση των ασυνόδευτων μεταναστών, θα αποτρέψει και την πρόκληση επικίνδυνων καταστάσεων για εργαζόμενους σε διάφορες δομές.

Send this to a friend