Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Την 3η θέση κατέκτησε η Κύπρος στους 1ους Μεσογειακούς αγώνες Ναυαγοσωστικής
Την 3η θέση κατέκτησε η Κύπρος στους 1ους Μεσογειακούς αγώνες Ναυαγοσωστικής

Την 3η θέση κατέκτησε η Κύπρος στους 1ους Μεσογειακούς αγώνες Ναυαγοσωστικής

 

 

Επτά ατομικά χάλκινα μετάλλια, δύο ατομικά χάλκινα και ομαδικά δύο αργυρά, είναι η συγκομιδή της Εθνικής Ομάδας Ναυαγοσωστικής που συμμετείχε στους 1ους Μεσογειακούς αγώνες Ναυαγοσωστικής και η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση. Οι αγώνες διεξάχθηκαν στις 25-27/7/2024 στο Stadio Olimpico del nuoto.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, στην Εθνική συμμετείχαν έξι αθλητές, δύο γυναίκες και τέσσερεις άντρες. Πρόκειται για τους, Σταύρο Αλκιβιάδη, Χρίστο Μανώλη, Τεύκρο Παπασάββα Junior, Στέφανη Χαχολιάδη, Χρυσούλα Καραμάνου και Ανέστη Βασιλείου.

«Στην Κύπρο το αποτέλεσμα αυτό μας βρίσκει ευχαριστημένους και  το θέτουμε ως αρχή μιας δυνατής εθνικής ομάδας, που έχει θέσει στόχους για διακρίσεις σε μεγαλύτερες διοργανώσεις όπως είναι η παγκόσμιοι και πανευρωπαϊκοί αγώνες Ναυαγοσωστικής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Οι αγώνες άρχισαν με τα 200μ με εμπόδια με τη Χρυσούλα Καραμάνου να κατακτά το πρώτο χάλκινο μετάλλιο, τον Χρίστο Μανώλη να κατακτά την 4η θέση και τον Ανέστη Βασιλείου την 5η θέση στη γενική κατάταξη.

Στη συνέχεια η Στέφανη Χαχολιάδη κατέκτησε το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο στα 100μ μεταφοράς ανδρείκελου με πέδιλα. Στο ίδιο άθλημα ο Σταύρος Αλκιβιάδης κατέκτησε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη. Έτσι, στο πρώτο πρωινό βρήκε την Κύπρο με δύο μεσογειονίκες σε ατομικά αθλήματα.

Το απόγευμα διεξήχθησαν οι δύο σκυταλοδρομίες στις οποίες η Κύπρος κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια στις σκυταλοδρομίες ανδρών.

Τη δεύτερη μέρα η Κύπρος κατέκτησε ακόμα 3 χάλκινα μεσογειακά μετάλλια με τον Χρίστο Μανώλη στο αγώνισμα των 100m Rescue Medley, τον Ανέστη Βασιλείου στο αγώνισμα 100m Mixed Lifesaver και τη Χρυσούλα Καραμάνου στο αγώνισμα των 100m Manikin Carry Fins.

Επίσης, ο Τεύκρος Παπασάββα junior κατέκτησε την 4η θέση στο αγώνισμα 100m Manikin Carry Fins.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Κύπρος κατέκτησε την τρίτη θέση στο αγώνισμα 4×50 Medley Relay.

Η τρίτη μέρα ήταν πετυχημένη, με τον τεύκρο Παπασάββα junior και τη Στέφανη Χαχολιάδη να κατακτούν την τρίτη θέση στο αγώνισμα 50m Manikin Carry και τον Σταυρό Αλκιβιάδη την τέταρτη θέση στο ίδιο άθλημα.

Το απόγευμα για πρώτη φορά η ομάδα ανδρών και η ομάδα μεικτής ανδρών/γυναικών κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο 4×25 Manikin Relay και στο 4×50 Lifesaver Relay M-F.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend