Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ SOS για τις τιμές των καυσίμων – «Είναι καρτέλ-Τις ανεβάζουν όποτε θέλουν»
SOS για τις τιμές των καυσίμων – «Είναι καρτέλ-Τις ανεβάζουν όποτε θέλουν»

SOS για τις τιμές των καυσίμων – «Είναι καρτέλ-Τις ανεβάζουν όποτε θέλουν»

 

 

Αρκετά είναι τα παράπονα πολιτών σχετικά με τις αποκλείσεις που παρουσιάζονται στις τιμές των καυσίμων ανά πρατήριο, ειδικότερα στην επαρχία Λευκωσίας.

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και ποιότητας ζωής Λουκάς Αριστοδήμου, ο οποίος εξέφρασε τηn άποψη ότι υπάρχει καρτέλ. «Οι καταναλωτές είναι οι μόνοι που έχουν δίκαιο. Ζητούν έρευνα. Πόσες έρευνες έχουμε κάνει σε αυτό τον τόπο και τι αποτέλεσμα έφεραν», διερωτήθηκε.

Συμπλήρωσε ότι όταν πέφτει σήμερα η τιμή διεθνώς, τότε σήμερα πρέπει να φανεί η διαφορά στους καταναλωτές. «Τα πρατήρια έχουν την πληροφόρηση και ανεβάζουν τις τιμές πριν καν ανακοινωθεί διεθνώς η αύξηση».

 

Ακόμη, μίλησε και για τη θέση που έχει η Υπηρεσία Καταναλωτή η οποία θεωρεί ότι η διαφορετικότητα στις τιμές είναι ένδειξη του υγιούς ανταγωνισμού, αναφέροντας ότι «αυτό είναι μια τρέλα. Θεωρούν ως ανταγωνισμό το να ανεβάζουν τις τιμές όποτε θέλουν».

Ο κ. Αριστοδήμου είπε επίσης ότι «ο κάθε κλέφτης και απατεώνας ψηλώνει τις τιμές όποτε θέλει και εμείς τους χειροκροτούμε».

Υπογράμμισε ότι «Κυβέρνηση πάει, Κυβέρνηση έρχεται αλλά κάνει δεν λέει την αλήθεια στον καταναλωτή. Δεν υπάρχει προστασία στον πολίτη. Δημιουργήθηκε ένα κατεστημένο κράτος στο οποίο μόνο αν ο καταναλωτής αποφασίσει να επαναστατήσει θα αλλάξουν τα πράγματα».

Τόνισε ότι η ΕΕ έχει τέσσερα ευρώ διαφορά σε σχέση με τις τιμές καυσίμων στην Κύπρο. «Η ακριβότερη τιμή σήμερα στο πετρέλαιο είναι 1.619. Δεν ντρέπονται να δίνουν αυτή την τιμή».

Τέλος, ανέφερε ότι ανακάλυψαν ότι η προηγούμενη Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου είχε υπογράψει μια συμφωνία μαζί με τις εταιρείες δίνοντας τους το δικαίωμα να μεταφέρουν το κόστος της επένδυσης που έκαναν στο Βασιλικό στη λιανική τιμή των καυσίμων που πληρώνουν οι καταναλωτές.

Send this to a friend