Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η σχολική χρονιά στο ΙΣΤ Δημοτικό Ζακακίου άρχισε… μαγικά (ΒΙΝΤΕΟ)
Η σχολική χρονιά στο ΙΣΤ Δημοτικό Ζακακίου άρχισε… μαγικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σχολική χρονιά στο ΙΣΤ Δημοτικό Ζακακίου άρχισε… μαγικά (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

Μια μοναδική μέρα χάρισαν στους μαθητές οι εκπαιδευτικοί στο ΙΣΤ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου οι οποίοι κατάφεραν να δώσουν στα παιδιά το μήνυμα ότι το σχολείο και γενικά οι εκπαιδευτικοί χώροι δεν είναι μόνο χώροι υποχρεώσεων αλλά και μέρη όπου μπορούν να περνάνε ευχάριστα πάντα σε συνδυασμό με την μάθηση.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω δημοτικό σχολείο οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν τα παιδιά με τραγούδι και χορό κάνοντας την πρώτη μέρα του σχολείου ΓΙΟΡΤΗ.

Σε επικοινωνία που είχε το Larnakaonline με τον εκπαιδευτικό Σωκράτη Πουλλή μας ειπώθηκε ότι στόχος ήταν με τη συγκεκριμένη υποδοχή να γίνει κάτι διαφορετικό για τα παιδιά.

 

Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, “Η σκέψη έγινε από μια παλιά διευθύντρια πριν 5 χρόνια, την κυρία Μαρία Δημητρίου Μητσίγιωργη από την Αραδίππου”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν και τα προηγούμενα χρόνια στο δημοτικό του Ζακακίου.

Όπως μας ξεκαθάρισε ο κύριος Πουλλής “Αυτά όλα έγιναν χωρίς να στοιχίσουν τίποτα αλλά από ανθρώπους που μας στηρίζουν και οι οποίοι συνεργάστηκαν δωρεάν. Γίνεται κάτι από καρδιάς αφού συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος για να ενισχύσουμε όλα τα παιδιά”.

Αναφορικά με το ζήτημα των παιδιών με αναπηρίες, ο κος Πουλλής μας ανέφερε ότι στόχος είναι να γίνονται δράσεις για όλα τα παιδιά και να μην ξεχωρίζει κανείς είτε με αναπηρίες είτε όχι.

Κάτι πολύ σημαντικό που μας τόνισε ο κος Πουλλής είναι ότι κάθε 10 – 15 μέρες στο σχολείο θα υπάρχει ένας καλεσμένος για να δίνει στα παιδιά το κάτι περισσότερο.

Και όπως λέει και ο κύριος Πουλλής: “Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η χρονιά στο αγαπημένο Ζακάκι προδιαγράφεται μαγική”.

Μπορεί το όλο γεγονός να έλαβε χώρα στο Ζακάκι, αλλά είναι μια προσπάθεια  που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα…

Send this to a friend