Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκίνησε η Αστυνομία σε σχέση με την άσεμνη επίθεση που φέρεται να διέπραξε ασυνόδευτος μετανάστης σε βάρος φροντίστριας στην Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος» στη Λάρνακα, όπου διαβιούν ηλικιωμένοι και ανήλικοι αλλοδαποί, στην πλειοψηφία τους από τη Συρία.

Παρόλο που δεν έγινε επίσημη καταγγελία, εντούτοις η Αστυνομία άρχισε αυτεπάγγελτη διερεύνηση του περιστατικού και κάλεσε τη γυναίκα που φέρεται να δέχθηκε την άσεμνη επίθεση για να δώσει κατάθεση. Καταθέσεις έδωσαν και άλλοι εργαζόμενοι στον οίκο ευγηρίας.

Ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής Λάρνακας μας δήλωσε ότι γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν η πληροφορία περί άσεμνης επίθεσης ευσταθεί. Παράλληλα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 17χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε κακόβουλες ζημιές στην στέγη ηλικιωμένων σπάζοντας τζαμαρίες.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το άτομο αυτό άρχισε να σπάζει τζαμαρίες και να βρίζει χυδαία, επειδή εξοργίστηκε από την παρουσία, την περασμένη Τετάρτη, τηλεοπτικού συνεργείου της κρατικής τηλεόρασης στο χώρο της στέγης ηλικιωμένων, το οποίο κατέγραφε δηλώσεις από τρόφιμους και γείτονες για την κατάσταση που επικρατεί μετά την μεταφορά των ανηλίκων μεταναστών.

Η υπόθεση του 17χρονου καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Εξάλλου, η αναπληρώτρια διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Μαρία Κυρατζιή δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει η μεταφορά των πρώτων παιδιών από τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η μεταφορά όλων από τη στέγη.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι η μετακίνηση των νεαρών μεταναστών στην στέγη ηλικιωμένων έγινε χωρίς την συνεργασία του Δήμου Λάρνακας, διότι δεν ενημερωθήκαμε γι’ αυτή την ενέργεια και ότι αυτό που έγινε είναι εντελώς απαράδεκτο».

Τέλος την έντονη δυσφορία του για την άσκηση βίας σε βάρος των εργαζομένων στη δομή εξέφρασε και ο Κλάδος Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΠΑΣΥΔΥ, ο οποίος επικρίνει, παράλληλα, το κράτος και προειδοποιεί με τη λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης εάν δεν βρεθούν άμεσες λύσεις.

 

Aνοίγει αυλαία σήμερα το 17ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Χορωδιών και Μπαντών στην εξέδρα των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 το βράδυ.

 

Το Φεστιβάλ είναι τριήμερο δηλαδή και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Ποιο συγκεκριμένα να πούμε ότι την Παρασκευή στις 7.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η Εναρκτήρια παρέλαση στη Λεωφόρο Αθηνών.

Θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα, η Παιδική Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας και Ομάδα Μαζορέττων Σώματος Κυπρίων Οδηγών Λεμεσού. Στις 8:00 μ.μ. θα ακολουθήσει η Τελετή Έναρξης και το πρόγραμμα στην κεντρική Εξέδρα της Παραλίας.

Το Σάββατο στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν Παρελάσεις και χοροί, στις Πλατείες Αγίου Λαζάρου & Ερμού. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ. η λήξη του Φεστιβάλ.

Διοργανωτές είναι ο Δήμος Λάρνακας και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend