Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δίκαιη κατανομή ποσοστού από στοίχημα για χρηματοδότηση αθλητισμού ζητά ο ΠΑΣΠ
Δίκαιη κατανομή ποσοστού από στοίχημα για χρηματοδότηση αθλητισμού ζητά ο ΠΑΣΠ

Δίκαιη κατανομή ποσοστού από στοίχημα για χρηματοδότηση αθλητισμού ζητά ο ΠΑΣΠ

 

 

Τη στήριξη τόσο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) όσο και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) ώστε η χρηματοδότηση του αθλητισμού από το στοίχημα να συμπεριλαμβάνει και τους πρωταγωνιστές του αθλητισμού μέσω του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) ζητά ο Σύνδεσμος, όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Εκτελεστικού του Προέδρου Σπύρου Νεοφυτίδη.

Ο κ. Νεοφυτίδης αναφέρει πως επιθυμεί να εκφράσει την πάγια θέση του ΠΑ.Σ.Π. όσον αφορά τη δίκαιη κατανομή του ποσοστού από το στοίχημα στον αθλητισμό μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ, Χάρη Λοϊζίδη, στο περιθώριο της χθεσινής κλήρωσης του Κυπέλλου, περί σεβασμού της Πολιτείας προς το ποδόσφαιρο.

Σημειώνει πως πάγια θέση του ΠΑ.Σ.Π. αποτελεί η δίκαιη κατανομή του ποσοστού από το στοίχημα στον αθλητισμό, προσθέτοντας ότι αν δεν υπήρχε το ποδόσφαιρο το κράτος δεν θα λάμβανε έσοδα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο που παράγονται σήμερα.

 

«Είναι εδώ που πρέπει να αναρωτηθεί ο καθένας και ειδικά το κράτος, ότι ποδόσφαιρο χωρίς ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει. Με λίγα λόγια, το κράτος επωφελείται ένα τεράστιο ποσό χάρη στους πρωταγωνιστές του αθλήματος, αυτούς δηλαδή που αγωνίζονται κάθε σαββατοκύριακο και όχι μόνο. Όπως οι ομάδες, έτσι και οι ποδοσφαιριστές παράγουν στοίχημα, τόσο αγωνιζόμενοι στις ομάδες τους, όσο και ατομικά σε περιπτώσεις ειδικών στοιχημάτων», επισημαίνει ο κ. Νεοφυτίδης, διερωτώμενος ακόμη «τι ποσοστό δικαιωματικά (αλλά και βάσει λογικής) πρέπει να λαμβάνει ο Σύνδεσμος που αντιπροσωπεύει τους ποδοσφαιριστές, από το στοίχημα».

Στη συνέχεια, σημειώνει ότι υπάρχει αίτημα του ΠΑ.Σ.Π. στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2019 για παραχώρηση προς τον Σύνδεσμο ενός μικρού ποσοστού για να μπορεί να χρησιμοποιεί το Red Button και να κάνει τις ενημερώσεις και την εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών, ένα κόστος που, όπως αναφέρει, εδώ και 10 χρόνια βαραίνει τον ΠΑ.Σ.Π., «αφενός για να προστατεύσει τους ποδοσφαιριστές από τα ύποπτα παιχνίδια και αφετέρου να βοηθήσει το κράτος και τις αρχές να εντοπίζουν τους μαφιόζους που λυμαίνονται το κυπριακό ποδόσφαιρο». Σημειώνει επίσης ότι τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και ο Σύνδεσμος που τους αντιπροσωπεύει, ανταποκρίνονται πλήρως στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία.

«Καλούμε την Πολιτεία, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Μάκη Κεραυνό,  να αναρωτηθούν πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο ΠΑ.Σ.Π. στην κυπριακή κοινωνία και να απονείμουν το δίκαιο και το σωστό στον καθένα. Η πολυεπίπεδη δράση του Συνδέσμου μας απέναντι σε διάφορα αρνητικά φαινόμενα που ταλαιπωρούν τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση την κοινωνία μας πραγματοποιείται με δικά μας έξοδα», προσθέτει.

Αναφέρει ακόμη ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν σκέφτηκαν πώς μπορούν να βοηθήσουν και να ενισχύσουν τις προσπάθειες του Συνδέσμου σε διάφορους τομείς, όπως η καταπολέμηση του εθισμού στο στοίχημα, η ενημέρωση για αναβολικές ουσίες, η εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των ποδοσφαιριστών και των ποδοσφαιριστριών, η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον ρατσισμό και τη βία, η καταπολέμησης χειραγώγησης των ατόμων και η ανάπτυξη προγραμμάτων διπλής σταδιοδρομίας των ποδοσφαιριστών.

«Για το δίκαιο αίτημά μας, αναμένουμε τη στήριξη τόσο της ΚΟΠ όσο και του ΚΟΑ, ώστε η χρηματοδότηση του αθλητισμού από το στοίχημα να συμπεριλαμβάνει και τους πρωταγωνιστές του αθλήματος μέσω του Συνδέσμου τους», καταλήγει ο κ. Νεοφυτίδης.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend