Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στο Πάρκο Κάβο Γκρέκο ειδικά τροχοκαθίσματα για άτομα με κινητικά προβλήματα
Στο Πάρκο Κάβο Γκρέκο ειδικά τροχοκαθίσματα για άτομα με κινητικά προβλήματα

Στο Πάρκο Κάβο Γκρέκο ειδικά τροχοκαθίσματα για άτομα με κινητικά προβλήματα

 

 

Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας προσέφερε στο Τμήμα Δασών, τέσσερα ειδικά τροχοκαθίσματα με χειρομοχλούς για χρήση από άτομα με κινητικά προβλήματα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρεται ότι χθες, Τετάρτη παραδόθηκαν στον Διευθυντή του Τμήματος Δρ. Σάββα Ιεζεκιήλ, από τον Δήμαρχο Παραλιμνίου – Δερύνειας Γιώργο Νικολέττο τα ειδικά τροχοκαθίσματα, σε τελετή που έγινε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΚΠΕΕ) Κάβο Γκρέκο.

Ο Δρ. Ιεζεκιήλ ευχαρίστησε τον κ. Νικολέττο  για την παραχώρηση και δήλωσε ότι η πράξη αυτή είναι «πρώτιστα συμβολική» και ότι η κοινωνία, μας παροτρύνει προς αυτή την κατεύθυνση. «Το Τμήμα Δασών θα ανταποκριθεί και θα επεκτείνει το έργο, έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική προσφορά προς την κοινωνία» είπε.

 

Πρόσθεσε επίσης ότι «η συνεργασία του Τμήματος Δασών με τους διάφορους φορείς και ιδιαίτερα με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου θα επεκταθεί, με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Τμήματος, για προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους Δασικής Αναψυχής».

Το Τμήμα Δασών, σε συνεργασία με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου και άλλους φορείς, ετοιμάζει πρόγραμμα για εξασφάλιση χρηματοδότησης, συνέχισε και σημείωσε πως «το Τμήμα έχει και σε αυτά τα θέματα την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Γεωργίας και της ίδιας της Υπουργού προσωπικά».

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου – Δερύνειας εξέφρασε «την ετοιμότητα του Δήμου για συνεχή προσφορά στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας και ότι η συνεργασία που υπάρχει με το Τμήμα Δασών και με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί».

Παρών στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Δημήτρης Λαμπριανίδης, ο οποίος εξέφρασε την «ευαρέσκεια της Οργάνωσης και τις θερμές του ευχαριστίες τόσο στο Τμήμα Δασών όσο και στο Δήμο Παραλιμνίου» όπως αναφέρεται. «Η συνάντηση αποτελεί ορόσημο στη βελτίωση της  προσβασιμότητας των δασών σε άτομα με αναπηρίες» είπε και σημείωσε «τον σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν για αυτό το σκοπό τόσο το Τμήμα Δασών όσο και οι Δήμοι και οι Κοινότητες».

Ο κ. Λαμπριανίδης «συνεχάρη επίσης το Τμήμα Δασών για την λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Κάβο Γκρέκο το οποίο είναι φιλικό σε άτομα με κινητικά προβλήματα».

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, πραγματοποίησε στη συνέχεια περίπατο στη περιοχή με την χρήση των ειδικών τροχοκαθισμάτων.

Σημειώνεται ότι τα τροχοκαθίσματα θα βρίσκονται σε χώρο του ΚΠΕΕ Κάβο Γκρέκο και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως επικοινωνούν με το ΚΠΕΕ Κάβο Γκρέκο στο τηλέφωνο 23814412, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραχώρηση και χρήση τους.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend