Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στις 17 Νοεμβρίου ο φετινός Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας
Στις 17 Νοεμβρίου ο φετινός Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Στις 17 Νοεμβρίου ο φετινός Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με στόχο να σπάσει το περσινό ρεκόρ συμμετοχών, ο φετινός Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, με σημείο εκκίνησης για ακόμα μια χρονιά το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Σύμφωνα με το καλεντάρι της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, οι διοργανωτές του 7ου διεθνούς μαραθωνίου της πόλης, που θεωρείται το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στη Λάρνακα κι ένα από τα μεγαλύτερα σε ολόκληρη την Κύπρο, φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ των 11 χιλιάδων δρομέων από 85 χώρες που συμμετείχαν στον περσινό μαραθώνιο.

 

Εκτός, όμως, από το ρεκόρ συμμετοχής δρομέων, στον περσινό αγώνα συμμετείχαν και διάσημες προσωπικότητες του αθλητισμού και της πολιτικής σκηνής, γεγονός που προσέδωσε μεγαλύτερη αίγλη στην όλη διοργάνωση.

Φέτος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, τα νούμερα συμμετοχών αναμένεται ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερα, με τον Μαραθώνιο της Λάρνακας να καθιερώνεται πια στην ατζέντα των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων σε διεθνές επίπεδο.

Πρόκειται για μια διοργάνωση, η οποία εκτός από τον αθλητικό της χαρακτήρα, προσφέρει και στην τουριστική βιομηχανία της πόλης, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη Λάρνακα ως προορισμός αθλητικού τουρισμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον φετινό μαραθώνιο θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα από τους διοργανωτές.

Πάντως, η εταιρεία τουρισμού αναφέρει στο ενημερωτικό της δελτίο ότι και στον φετινό αγώνα θα υπάρξουν οι κλασικές διαδρομές του μαραθωνίου των 42 χιλιομέτρων και του ημιμαραθώνιου, από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων προς την αλυκή, ενώ θα γίνουν και οι καθιερωμένοι αγώνες μικρότερων αποστάσεων για οικογένειες, μικρά παιδιά και επιχειρήσεις.

Πέραν του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου, το ημερολόγιο της τοπικής εταιρείας τουρισμού περιλαμβάνει και τον 12ο Υπερμαραθώνιο, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 10 Νοεμβρίου, στα Λεύκαρα.

Η εκκίνηση του αγώνα αυτού θα δοθεί από το Κοινοτικό Στάδιο Λευκάρων.

 

Send this to a friend