Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Μετά το πρώτο κουδούνι ετοιμάζονται για νέο κύμα λοιμώξεων γονείς και μαθητές
Μετά το πρώτο κουδούνι ετοιμάζονται για νέο κύμα λοιμώξεων γονείς και μαθητές

Μετά το πρώτο κουδούνι ετοιμάζονται για νέο κύμα λοιμώξεων γονείς και μαθητές

 

 

Προ των πυλών βρίσκεται το πρώτο κύμα λοιμώξεων για τον φετινό χειμώνα, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων τα παιδιά εύκολα μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια ο ένας στον άλλο και κατ’ επέκταση στο σπίτι.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο παιδίατρος Παναγιώτης Γιάγκου, επισήμανε πως ούτε το φετινό καλοκαίρι ήταν ήσυχο καθώς παρουσιάστηκαν λοιμώξεις όπως γαστρεντερίτιδα και εξανθήματα με σταφυλόκοκκο ή στρεπτόκοκκο.

Παρόλα αυτά 2 – 3 βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων γονείς και ιατροί αρχίζουν να ετοιμάζονται για το πρώτο κύμα των λοιμώξεων.

 

Αυτή την εποχή έχουμε κάποια κρούσματα γαστρεντερίτιδας και ιώσεις όπως η ρινοφαρυγγίτιδα, που δεν θέλουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση, αλλά μεταδίδονται πάρα πολύ εύκολα μεταξύ των παιδιών.

Από την κοινότητα δεν λείπουν και κάποια μεμονωμένα περιστατικά Covid-19 τα οποία με την ανάμειξη των παιδιών θα αρχίσουν να αυξάνονται.

Αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα που μπορούν να λάβουν γονείς και παιδιά ο Δρ. Γιάγκου τόνισε το σημαντικότερο είναι η λήψη των μέτρων ατομικής υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικού.

Προέτρεψε επίσης τους γονείς όπως σε περίπτωση που τα παιδιά πυρετό, να τα απομακρύνουν για 2 – 3 μέρες από το σχολείο, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση μικροβίων στα υπόλοιπα παιδιά.

 

Send this to a friend