Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ένταση στην επ. Παιδείας: «Χρησιμοποιείται η Επιτροπή για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων» λέει ο πρόεδρος της επ. εκπαιδευτικής υπηρεσίας
Ένταση στην επ. Παιδείας: «Χρησιμοποιείται η Επιτροπή για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων» λέει ο πρόεδρος της επ. εκπαιδευτικής υπηρεσίας

Ένταση στην επ. Παιδείας: «Χρησιμοποιείται η Επιτροπή για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων» λέει ο πρόεδρος της επ. εκπαιδευτικής υπηρεσίας

 

 

Δριμύ κατηγορώ κατά της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας εξαπολύει η ΠΟΕΔ, μέσα από επιστολή που στάλθηκε σήμερα.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «κατά τη φετινή στελέχωση των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις που αφορούν τη μη εφαρμογή των κανονισμών μεταθέσεων ή/και την καταστρατήγηση της σειράς/θέσης στους καταλόγους διοριστέων/διορισίμων για τους έκτακτους εκπαιδευτικούς».

Ακόμη παρατηρούν «άτομα με αρκετές μονάδες μετάθεσης δεν έχουν τοποθε τηθεί στην έδρα τους, όπως ζητούσαν και στη θέση τους τοποθετήθηκαν είτε μόνιμοι συνάδελφοι με λιγότερες μονάδες από αυτούς είτε έκτακτοι συνάδελφοι είτε παραμένουν συνάδελφοι των οποίων η έδρα είναι άλλη και ανήκουν στην κατηγορία των μεταθέσιμων».

 

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει η ΠΟΕΔ υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες «έχει αγνοηθεί η σειρά προτεραιότητας στους καταλόγους, κυρίως σε Ειδική και Προδημοτική Εκπαίδευση», την ίδια στιγμή που «εντοπίζονται περιπτώσεις στις οποίες οι ειδικοί λόγοι δεν έχουν προσμετρήσει για όλες τις περιπτώσεις, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν αποφάσεις ιατροσυμβουλίου. Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι η δημιουργία αισθήματος αδικίας μεταξύ των μελών μας, οι οποίες δημιουργούν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των συναδέλφων/ισσών, των οποίων τα αιτήματα/ενστάσεις δεν έχουν ικανοποιηθεί».

«Χρησιμοποιούν την Επιτροπή»

Η επιστολή αποτέλεσε σημείο έντονης συζήτησης ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Φανερά ενοχλημένος εμφανίστηκε, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) Παναγιώτης Αντωνίου. Ο κ. Αντωνίου τόνισε «Με πικρία έλαβα την επιστολή. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την ΠΟΕΔ. Αισθάνομαι ότι χρησιμοποιείται η Επιτροπή για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων». Συνέχισε λέγοντας πως ούτε η ΠΟΕΔ, ούτε καμία άλλη συντεχνία και οργάνωση θα ορίζει την ΕΕΥ πώς θα κάνει τη δουλειά της. Επιπλέον, ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως φέτος υπήρξε ρεκόρ αιτημάτων εκπαιδευτικών για διευκολύνσεις, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση έχει παραγίνει.

Η απάντηση της ΠΟΕΔ

Απαντώντας στις αναφορές του κ. Αντωνίου, η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, είπε ότι από την στιγμή που έχουν λάβει σχετικές καταγγελίες από δάσκαλους μέλη της ΠΟΕΔ, δεν μπορούν να τα αγνοήσουν ενώ σημείωσε ότι «αν δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό τότε ας μας ενημερώσουν και γραπτώς ότι τήρησαν τις νενομισμένες διαδικασίες στις περιπτώσεις τις οποίες τους κοινοποιήσαμε. Δεν βρίσκουμε κανένα λόγο για να γίνεται όλο αυτό, εκτός και αν η πρόθεση είναι η φίμωση της ΠΟΕΔ , κάτι που δεν θα επιτρέψουμε να γίνει» ανέφερε η κ. Βασιλείου.

Send this to a friend