Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Youth Dynamics διοργανώνει στα Περβόλια Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο
Η Youth Dynamics διοργανώνει στα Περβόλια Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Η Youth Dynamics διοργανώνει στα Περβόλια Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

 

 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Be a leader, not a follower” (Γίνε ηγέτης, όχι ακόλουθος) διοργανώνεται στα Περβόλια από την οργάνωση νεολαίας «Youth Dynamics», υπό την αιγίδα του προγράμματος Erasmus+ , από τις 11 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου στα Περβόλια της επαρχίας Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Youth Dynamics αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο του προγράμματος, 40 εκπαιδευτές, ακαδημαϊκοί και λειτουργοί νεολαίας από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, Κύπρο, Ιταλία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ισπανία, Λετονία και Ρουμανία, θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο που στοχεύει στην ανάπτυξη βασικών διοικητικών και ηγετικών δεξιοτήτων, απαραίτητων για την αποτελεσματική διοίκηση από τους λειτουργούς νεολαίας».

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «θα λάβουν μέρος σε σειρά δραστηριοτήτων όπως συζητήσεις, εργαστήρια, ασκήσεις, παιχνίδια και προσομοιώσεις, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες. Παράλληλα, θα αναπτύξουν νέες ηγετικές δεξιότητες και θα ενισχύσουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα».

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθεί επίσης εκπαιδευτική εκδρομή στη Λευκωσία και οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το Σπίτι της Συνεργασίας στην Πράσινη Γραμμή, το αρχαιολογικό μουσείο, την πλατεία Ελευθερίας και τη Λαϊκή Γειτονιά.

Σημειώνεται ότι «το σχέδιο συνάδει με τους στόχους του  Εθνικού Έτους Νεολαίας 2024, που περιλαμβάνει συναρπαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα κάνουν το 2024 να είναι μια χρονιά πραγματικά αφιερωμένη στις νέες και νέους. Βασικοί στόχοι του Έτους Νεολαίας είναι μεταξύ άλλων η προώθηση της ενεργού συμμετοχής των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η βελτίωση των πολιτικών που τους επηρεάζουν και η προώθηση της συμπερίληψης και των ίσων ευκαιριών» καταλήγει η ανακοίνωση του Youth Dynamics.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend