Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Επείγει η αναβάθμιση του υφιστάμενου Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων, στην Αθηένου, αφού προκύπτουν προβλήματα εξαιτίας της ύπαρξης υψηλών φορτίων σε λύματα που καταλήγουν στον σταθμό, τα οποία δεν συνάδουν με τις προδιαγραφές λειτουργίας του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηένου, η ευθύνη για το ζήτημα που προκύπτει βαραίνει το κράτος, διότι, όπως μας εξήγησε, αυτό είχε την ευθύνη σχεδιασμού του συγκεκριμένου σταθμού.

Αναφορικά με το αίτημα για διαγραφή της οφειλής που έχει το πρώην Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αθηένου, ο κ. Καρεκλάς μας δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου, 100 χιλιάδων ευρώ. Το αίτημα για να χαριστεί η οφειλή τέθηκε κι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την τελευταία του επίσκεψη στην ακριτική κωμόπολη, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να υπόσχεται στις τοπικές αρχές ότι θα διευθετήσει το θέμα.

 

Ο κ. Καρεκλάς επισήμανε ότι σε περίπτωση που χαριστεί η οφειλή, τότε το κράτος δεν θ’ αναγκαστεί να μπει σ’ έξοδα, καθότι την αναβάθμιση του σταθμού θ’ αναλάβουν από κοινού ο δήμος και ο ΕΟΑ Λάρνακας. Το θέμα συζητήθηκε και κατά την τελευταία επίσκεψη του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων.

 

Ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το 17ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Χορωδιών και Μπαντών στην εξέδρα των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 το βράδυ.

Το Φεστιβάλ είναι τριήμερο δηλαδή και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Ποιο συγκεκριμένα να πούμε ότι την Παρασκευή στις 7.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η Εναρκτήρια παρέλαση στη Λεωφόρο Αθηνών.

Θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα, η Παιδική Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας και Ομάδα Μαζορέττων Σώματος Κυπρίων Οδηγών Λεμεσού. Στις 8:00 μ.μ. θα ακολουθήσει η Τελετή Έναρξης και το πρόγραμμα στην κεντρική Εξέδρα της Παραλίας.

Το Σάββατο στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν Παρελάσεις και χοροί, στις Πλατείες Αγίου Λαζάρου & Ερμού.

Και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ. η λήξη του Φεστιβάλ. Διοργανωτές είναι ο Δήμος Λάρνακας και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

 

 

 

 

Send this to a friend