Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η Λήμνος τίμησε την Κύπρο: Συμμετοχή του Δήμου Λήμνου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης Λύσης και το Φεστιβάλ Περβολιών
Η Λήμνος τίμησε την Κύπρο: Συμμετοχή του Δήμου Λήμνου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης Λύσης και το Φεστιβάλ Περβολιών

Η Λήμνος τίμησε την Κύπρο: Συμμετοχή του Δήμου Λήμνου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης Λύσης και το Φεστιβάλ Περβολιών

 

 

Την Κύπρο επισκέφθηκαν πρόσφατα εκπρόσωποι του Δήμου Λήμνου, σε συνέχεια προσκλήσεων της αδελφοποιημένης Κοινότητας Περβολιών Λάρνακας και του αδελφοποιημένου Δήμου Λύσης.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιουλία Λυγδά παραβρέθηκε στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περβολιών Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Αυγούστου.

Η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννα-Ελπίδα Διαματάρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τουλαδέλης συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την “Ημέρα Μνήμης Λύσης” του προσφυγικού Δήμου Λύσης στην Κύπρο, την 7η Σεπτεμβρίου.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ

Εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία επεφύλαξαν οι Κύπριοι Αδελφοί μας στα Περβόλια Λάρνακας στην Αντιδήμαρχο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου κ. Ιουλία Λυγδά.

 

Η Αντιδήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία, μεταφέροντας τις εγκάρδιες ευχές και τους χαιρετισμούς της Δημάρχου ,του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων της Λήμνου, τονίζοντας την επιθυμία της νέας Δημοτικής Αρχής να ενισχύσει τους δεσμούς και να διευρύνει την Αδελφοποίηση Λήμνου – Περβολιών Κύπρου αναπτύσσοντας νέες κοινές δραστηριότητες. Επίσης, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή, μετέφερε μήνυμα στήριξης, συμπαράστασης κι ελπίδας προς τους Κυπρίους.

Στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος πρόσφερε στον Αντιδήμαρχο του Δημοτικού Διαμερίσματος Περβολιών του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού κ. Τίγκη μία χειροποίητη εικόνα του Αγίου Σώζοντος και ο κ. Τίγκης με τη σειρά του πρόσφερε μία εικόνα του Αγίου Λεοντίου.

Το 22ο διήμερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περβολιών πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή καλλιτεχνών ,συλλόγων και την παρουσία των Πολιτικών Αρχών της Κύπρου, Αντιπροσωπείας από Ουγγαρία και πλήθους κόσμου.

Ειδικότερα παραβρέθηκαν ο Ευρωβουλευτής Κύπρου κ. Γεώργιος Γεωργίου, οι Βουλευτές Ανδρέας Πασιουρτίδης και Χρίστος Ορφανίδης,ο Περιφερειάρχης – Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού κ. Κύπρος Ανδρονίκου, οι Αντιδήμαρχοι Περβολιών κ. Κώστας Τίγκης, Κιτίου και κ. Νικος Χατζημιχαήλ, Δρομολαξιάς Μενεού κ. Γιάννος Ιωάννου και άλλοι παράγοντες του Διαμερίσματος Περβολιών.

Επίσης, στις εκδηλώσεις συμμετείχε αντιπροσωπεία από τον Μπελογιάννη Ουγγαρίας με την Αντιδήμαρχο κ. Έρρικα Βόκα ,τον Βουλευτή στο Ουγγρικό Κοινοβούλιο κ. Λαοκράτη Κοράνη και εκπρόσωποι της Ουγγρικής Πρεσβείας.

  

Η Αντιδήμαρχος μετά τη λήξη του Φεστιβάλ και κατά τη διαμονή της στην Κύπρο πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων και συναντήσεων και συζήτησε σε φιλικό κλίμα, για θέματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο Δήμων, με στελέχη και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνίας: τον Δήμαρχο Δρομολαξιάς-Μενεού κ. Κύπρο Ανδρονίκου, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του να στηρίξει την αδελφοποίηση και να επισκεφθεί σύντομα τη Λήμνο, τον Πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου της ΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ κ. Μάκη Γερολέμου, με τον οποίο εξετάσθηκαν οι δυνατότητες κοινών δράσεων με σωματεία της Λήμνου, με τη σχολική έφορο Δήμου Δρομολαξιάς -Μενεού κα Χρύσω Φωτίου, με την οποία συζήτησαν για το σχεδιασμό συνεργασίας στον τομέα της Παιδείας διαδικτυακά και δια ζώσης και με τον Μαέστρο και Διευθυντή της Δημοτικής Χορωδίας κ. Μιχάλη Παγώνη και με μέλη της Χορωδίας, στους οποίους η Αντιδήμαρχος πρότεινε τη διοργάνωση κοινής συναυλίας-εκδήλωσης των Χορωδιών των αδελφοποιημένων Δήμου Λήμνου και Κοινότητας Περβολίων.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΛΥΣΗΣ

Η κ. Διαματάρη και ο κ. Τουλαδέλης συμμετείχαν στον πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δρομολαξιάς όπου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την διασωθείσα Αγία Εικόνα της Παναγίας της Λύσης και είχαν επίσης σύντομη συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Κόμπο, κύριο ομιλητή της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην μαρτυρική Μεγαλόνησο, η κ. Διαματάρη και ο κ. Τουλαδέλης επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου αλλά και χώρους εθνικού ενδιαφέροντος. Κατέθεσαν στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Λήμνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου είναι θαμμένοι οι Έλληνες και οι Κύπριοι στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά την εισβολή του Αττίλα τον Ιούλιο του 1974, στο μνημείο του Αγώνα της ΕΟΚΑ, όπως επίσης και στον τάφο του πρόσφατα εκδημήσαντος Δημοτικού Συμβούλου Λύσης Αντώνη Λαού.

Στην αποχαιρετιστήρια βραδιά αντάλλαξαν δώρα με τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Λύσης κ. Ανδρέα Καουρή τον οποίο ευχαρίστησαν για την αβραμιαία φιλοξενία του και τον προσκάλεσαν να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του νησιού μας στις 8 Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Λήμνου εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τους αγαπημένους αδελφούς μας Κυπρίους της Κοινότητας Περβολιών και του Δήμου Λύσης για την εξαιρετική φιλοξενία και τη θερμή ανταπόκριση στις προσπάθειες ενίσχυσης της συνεργασίας των περιοχών μας και προώθησης των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Send this to a friend