Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Τεχνικά Γυμνάσια με τη νέα σχολική χρονιά στην Κύπρο, εξήγγειλε ο Πρόεδρος
Τεχνικά Γυμνάσια με τη νέα σχολική χρονιά στην Κύπρο, εξήγγειλε ο Πρόεδρος

Τεχνικά Γυμνάσια με τη νέα σχολική χρονιά στην Κύπρο, εξήγγειλε ο Πρόεδρος

 

 

Tην έναρξη λειτουργίας Τεχνικών Γυμνασίων από τη νέα σχολική χρονιά, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο περιθώριο επίσκεψής του σήμερα στην Γ’ Τεχνική Σχολή Αρχαγγέλου, με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στην Μέση και Τεχνική Εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε πως η Παιδεία αποτελεί μία από τις ύψιστες προτεραιότητες της Κυβέρνησης, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίδεται όπως είπε, και στην Τενχική Εκπαίδευση.

Ο ΠτΔ είπε εξάλλου πως προς τούτο και αποφασίστηκε από του χρόνου να ξεκινήσουν να λειτουργούν στην Κύπρο Τεχνικά Γυμνάσια στα πρότυπα των Μουσικών και Αθλητικών Γυμνασίων.

 

Η Παιδεία, είπε ο ΠτΔ, “επηρεάζει οριζόντια όλους τους τομείς διακυβέρνησης και ειδικότερα όσον αφορά την Τεχνική Εκπαίδευση θέλω να επισημάνω τη σημασία που αποδίδουμε στην Τεχνική Εκπαίδευση μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειά μας να συνδέσουμε και την εκπαίδευσή μας με την οικονομία μας, με την αγορά εργασίας, να δώσουμε την έμφαση που πρέπει στα θέματα της τεχνολογίας.

Και είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που ως Κυβέρνηση έχουμε αποφασίσει και τη λειτουργία του Τεχνικού Γυμνασίου στα πρότυπα του Αθλητικού, του Μουσικού Γυμνασίου και ξεκινούμε από τη νέα σχολική χρονιά, δίνοντας σαφώς περισσότερη έμφαση στις τεχνικές μας σχολές, στα πρότυπα που υπάρχει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, στη Γερμανία, στην Ολλανδία”.

Εξάλλου, ο επαγγελματικός προσανατολισμός από φέτος θα γίνεται από την έκτη δημοτικού, ανέφερε, σημειώνοντας πως πρώτα θα γίνει σε πιλοτικό στάδιο.

“Από εκεί και πέρα έχουμε ήδη προχωρήσει σε σοβαρότατες μεταρρυθμίσεις, τα αναλυτικά προγράμματα, η αξιολόγηση των μαθητών, τα θέματα, των κτηρίων, το θέμα των κλιματιστικών που χρονίζει. Εμείς θα το επιλύσουμε, ξεκινήσαμε και να είστε βέβαιοι ότι θα το επιλύσουμε”, τονισε, προσθέτοντας πως “συνεχίζουμε και με περισσότερες μεταρρυθμίσεις που αφορούν και την αξιολόγηση των καθηγητών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό όλων των σχολείων μας, είμαστε σε μια τεχνική σχολή, άρα έχουμε ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιούμε και θα προχωρήσουμε”.

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήδη, υπάρχει σχέδιο δράσης που εκπόνησε το Υπουργείο Παιδείας, έχει περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα εφαρμόσουμε. Είναι ένα θέμα το οποίο, με απόλυτη ειλικρίνεια, για να το αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, χρειάζεται και η δική μας βούληση φυσικά, πρώτα και πάνω από όλα, η συνεργασία των εκπαιδευτικών και η συνεργασία των ίδιων των γονέων και φυσικά των μαθητών. Είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά επαναλαμβάνω, έχουμε τον σχεδιασμό, αυτό τον σχεδιασμό υλοποιούμε για να αντιμετωπίσουμε και αυτή την παθογένεια».

 

 

Send this to a friend