Home Uncategorized Πρόεδρος: Η απόφαση για ίδρυση Ελεγκτικού Συμβουλίου δεν φιμώνει κανένα
Πρόεδρος: Η απόφαση για ίδρυση Ελεγκτικού Συμβουλίου δεν φιμώνει κανένα

Πρόεδρος: Η απόφαση για ίδρυση Ελεγκτικού Συμβουλίου δεν φιμώνει κανένα

 

 

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ίδρυση Ελεγκτικού Συμβουλίου δεν φιμώνει κανένα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι στις 29 Ιανουαρίου του 2024 ανακοίνωσε δημόσια ότι θα προχωρήσει σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις, καθώς «σε πολλά θέματα λειτουργούμε ακόμη με τους όρους του 1960».

Συγκεκριμένα, κληθείς, προσερχόμενος στη Γ’ Τεχνική Σχολή στον Αρχάγγελο, να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, στην οποία γίνεται λόγος για «φίμωση από πλευράς της Κυβέρνησης», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι η Κυβέρνηση δεν φιμώνει κανένα και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».

Ανέφερε ότι «αυτό το κράτος ιδρύθηκε το 1960, δεν μπορεί να λειτουργεί το 2024 με όρους του 1960» και «να λέμε όλοι με περηφάνια ότι είμαστε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

«Υπάρχουν πρότυπα, υπάρχουν συστάσεις διεθνείς, ευρωπαϊκές, ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος κάλεσε «όλους αυτούς που αντιδρούν πρώτα να μας ακούσουν, να συζητήσουν μαζί μας και εμείς θα ακούσουμε τις απόψεις τους και θα συνεχίσουμε».

Πρόσθεσε ότι «το κράτος μας πρέπει να μετεξελιχθεί» και «να εκσυγχρονιστεί».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «σε πολλά θέματα λειτουργούμε ακόμη με τους όρους του 1960 και είναι για αυτό τον λόγο που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ως οφείλουμε και στις ανάγκες των πολιτών».

«Είμαστε στο 2024, πρέπει να προχωρήσει το κράτος, πρέπει να εκσυγχρονιστεί σε όλους τους θεσμούς», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι «δεν είναι τίποτα προσωπικό» και κάλεσε «όλους όσοι αντιδρούν – είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις, γενικότερα, ως άνθρωποι πάντα αντιδρούμε στις αλλαγές, στον εκσυγχρονισμό – να μας ακούσουν, και όταν μας ακούσουν είμαι σίγουρος ότι οι όποιες ανησυχίες τους θα καθησυχαστούν».

Σε ερώτηση αν ήταν η σωστή στιγμή για αυτή την απόφαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το ανακοίνωσε στις 29 Ιανουαρίου 2024, προσθέτοντας ότι «το κράτος πρέπει να προχωρήσει, δεν μπορεί να είναι στάσιμο».

Στις «29 Ιανουαρίου το 2024, δημόσια ανακοίνωσα ότι θα προχωρήσουμε, και μίλησα και συγκεκριμένα, σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι σε χθεσινή του αναφορά είπε ότι οι πολίτες σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν εμπιστοσύνη στους θεσμούς και ερωτηθείς αν αυτό αφορά την Ελεγκτική Υπηρεσία και τον Γενικό Ελεγκτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν μίλησε για την Ελεγκτική Υπηρεσία και πρόσθεσε πως ενώπιον του είχε τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΔΥ.

«Και τολμώ να το επαναλάβω, δεν θα κρυφτώ πίσω από λέξεις ή να ωραιοποιήσω πράγματα», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «δικαιολογημένα, είπα και επαναλαμβάνω ότι, η κοινωνία αμφισβητεί γενικότερα τους θεσμούς και πρέπει να εργαστούμε όλοι συλλογικά, όσοι εκπροσωπούμε προσωρινά, γιατί όλοι μας είμαστε προσωρινοί, να κάνουμε αυτό που πρέπει έτσι ώστε να μας εμπιστευτεί η κοινωνία».

«Αυτό είπα και θεωρώ ότι αν υπάρχει οποιοσδήποτε που διαφωνεί με αυτή τη διαπίστωση, δεν βλέπει την αλήθεια», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend