Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λειτουργοί 24 υπηρεσιών και εθελοντικές ομάδες σε σεμινάριο ΚΣΕΔ για έρευνα – διάσωση
Λειτουργοί 24 υπηρεσιών και εθελοντικές ομάδες σε σεμινάριο ΚΣΕΔ για έρευνα – διάσωση

Λειτουργοί 24 υπηρεσιών και εθελοντικές ομάδες σε σεμινάριο ΚΣΕΔ για έρευνα – διάσωση

 

 

Λειτουργοί από 24 υπηρεσίες της Δημοκρατίας και μέλη εθελοντικών ομάδων συμμετείχαν σε διήμερο σεμινάριο, που άρχισε χθες Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα και το οποίο διοργάνωσε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα, με στόχο τη συνεκπαίδευση στελεχών υπηρεσιών της Κύπρου σε θέματα έρευνας και διάσωσης.

Σε ανάρτηση του ΚΣΕΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι «ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου το καθιερωμένο, σε ετήσια βάση, διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Έρευνας – Διάσωσης, το οποίο διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στη Λάρνακα. Στο σεμινάριο συμμετείχαν πέραν των 70 στελεχών και λειτουργών από 24 κρατικές υπηρεσίες και εθελοντικές ομάδες».

Κύριος σκοπός του σεμιναρίου «ήταν η συνεκπαίδευση στελεχών όλων των υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας και η καλλιέργεια και εμπέδωση ενιαίου πνεύματος συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στο σύστημα Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιπλέον το σεμινάριο στόχευε στην περαιτέρω επιμόρφωση όλων όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων Ε-Δ».

 

Συγκεκριμένα «το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλάμβανε ενημερωτικές παρουσιάσεις σε θέματα συντονισμού επιχειρήσεων Ε-Δ, καθώς και για νέες διαδικασίες για την αντιμετώπιση σύνθετων και πολύπλοκων περιστατικών Ε-Δ, όπως είναι τα καταδυτικά ατυχήματα και τα περιστατικά με πιθανή ύπαρξη ΡΒΧΠ (Ραδιολογικού – Βιολογικού – Χημικού – Πυρηνικού) υλικού».

Ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, χαιρέτισε χθες την έναρξη του σεμιναρίου και μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται, «εξήρε τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση όλων των στελεχών κρατικών υπηρεσιών και των εθελοντών, που καλούνται να βρίσκονται συνεχώς σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μηδενικής απώλειας ζωής σε περιστατικά Ε-Δ».

Τόνισε, παράλληλα, «τη σημασία που αποκτά η υλοποίηση τέτοιων δράσεων που ενισχύουν περαιτέρω τη διαλειτουργικότητα και την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend