Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Σε 10 σχολεία της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας άρχισε και συνεχίζεται η εγκατάσταση κλιματιστικών. Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να εγκατασταθούν συνολικά 248 κλιματιστικά σ’ εκπαιδευτήρια της Λάρνακας, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη φάση των εργασιών.

Η πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας μας δήλωσε ότι ήδη έχουν κατατεθεί στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου οι σχετικές αιτήσεις και για τις δέκα σχολικές μονάδες όπου θα γίνει εγκατάσταση κλιματιστικών στο πλαίσιο της πρώτης φάσης.

Πρόκειται για το Α’ και Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου και το Δημοτικό Σχολείο Εθνάρχης Μακάριος, στις Κόκκινες. Μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα τοποθετηθούν κλιματιστικά και στα υπόλοιπα επτά σχολεία που επιλέγηκαν για την Α’ φάση. Αυτά είναι το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, τα Γυμνάσια Βεργίνας, Λιβαδιών και Ξυλοτύμπου και τα Δημοτικά Αθηένου, Ξυλοφάγου και Μενεού.

 

Η εγκατάσταση των κλιματιστικών στο πλαίσιο της Β΄ φάσης θα διεξάγεται ταυτόχρονα με την υλοποίηση της Α΄ φάσης. Η Β΄ φάση θα καλύψει άλλα 10 ή 20 σχολικά κτήρια σ’ όλη την επαρχία της Λάρνακας, ανάλογα με τα διαθέσιμα κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας.

 

Απόψε θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Δρομολαξιάς – Μενεού στις 8.00  το βράδυ το φημισμένο Φεστιβάλ του Οφτού κλέφτικου του Μενεού. Μια διοργάνωση του Αθλητικού Σωματείου Αστέρας.

Θα περιλαμβάνει επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Γιώργο Παπασολομώντος και Μαρία Φλουρή, όπου με την μουσική τους ομάδα θα διασκεδάζουν το κοινό. Αυτά από μένα.  Να έχετε ένα όμορφο σαββατοκύριακο.

 

 

Send this to a friend