Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανάγκη βελτίωσης συνδεσιμότητας ορεινής Λάρνακας, λένε ΕΤΑΠ και ΕΒΕ Λάρνακας
Ανάγκη βελτίωσης συνδεσιμότητας ορεινής Λάρνακας, λένε ΕΤΑΠ και ΕΒΕ Λάρνακας

Ανάγκη βελτίωσης συνδεσιμότητας ορεινής Λάρνακας, λένε ΕΤΑΠ και ΕΒΕ Λάρνακας

 

 

Επιτακτική θεωρούν η Εταιρεία Τουριστικής Ανάτπυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕ) Λάρνακας, την ανάγκη βελτίωσης της συνδεσιμότητας της ορεινής Λάρνακας με αστικές συγκοινωνίες, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων οφείλει να στηρίξει τις ορεινές περιοχές.

Σε κοινή ανακοίνωση των δύο φορέων αναφέρεται ότι «στα πλαίσια συνάντησης αντιπροσωπείας των δύο φορέων με τον Δήμαρχο Λευκάρων Σοφοκλή Σοφοκλέους και τον Αντιδήμαρχο Ευθύμιο Στρούθο συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη των Λευκάρων».

Ένα από τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος «ήταν και η έλλειψη συνδεσιμότητας των Λευκάρων και γενικότερα της ορεινής Λάρνακας με το κέντρο της πόλης και την τουριστική περιοχή, μέσω αστικών συγκοινωνιών».

 

Οι δύο Φορείς και η Τοπική Αρχή «εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την πρόσφατη αρνητική απάντηση που έλαβαν από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και προηγουμένως από την αστική εταιρεία μεταφορών Larnaca Public Transport».

Δυστυχώς, προστίθεται, «το συγκεκριμένο Υπουργείο δεν κατάφερε να δώσει λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα, επικαλούμενο την έλλειψη διαθέσιμων πόρων, όπως οδηγών και λεωφορείων».

Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση «προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σε ορισμένες διαδρομές παρατηρείται το φαινόμενο τα λεωφορεία να κυκλοφορούν σχεδόν άδεια, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν διαδρομές με αυξημένη ζήτηση που παραμένουν ανεπαρκώς εξυπηρετούμενες».

«Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα χωριά της ορεινής Λάρνακας με δημόσιες συγκοινωνίες, στερώντας τόσο από τους τουρίστες όσο και από τους ντόπιους την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Κύπρου», αναφέρεται.

Οι δύο θεσμοί υπενθυμίζουν ότι «τα Λεύκαρα έχουν βραβευθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού σαν μια από τις ωραιότερες κωμοπόλεις του κόσμου».

Το Υπουργείο Μεταφορών «οφείλει να αναγνωρίσει τη σημασία της ενίσχυσης της συνδεσιμότητας καθότι η ανάπτυξη της υπαίθρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βελτίωση των μεταφορών, που δεν ωφελούν μόνο τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες. Αυτό αποτελεί το ελάχιστο που μπορεί το Υπουργείο να πράξει για στήριξη των ορεινών περιοχών της Λάρνακας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΑΠ και του ΕΒΕ Λάρνακας.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend