Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11ο Φεστιβάλ Κόκκινου πηλού στον Κόρνο
11ο Φεστιβάλ Κόκκινου πηλού στον Κόρνο

11ο Φεστιβάλ Κόκκινου πηλού στον Κόρνο

 

 

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Κόρνου και ο Δήμος Λευκάρων,  με μεγάλο ενθουσιασμό, διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο 11ο φεστιβάλ Κόκκινου πηλού, που θα λάβει χώρα στα γραφικά δρομάκια του χωριού, από τις  4 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2024, στον Κόρνο. 

Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον επισκέπτη, να γνωρίσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας και την τέχνη της αγγειοπλαστικής με κόκκινο πηλό, η οποία έχει συνδέσει τον Κόρνο με την παράδοση και την ιστορία της Κύπρου.

Η τέχνη της Αγγειοπλαστικής έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της τον κόκκινο πηλό, με την ιδιαίτερη υφή και το ζεστό του χρώμα, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της παράδοσης μας.  Οι πρόγονοι μας τον χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν χρηστικά αντικείμενα και στολίδια, που όχι μόνο εξυπηρετούσαν τις καθημερινές τους ανάγκες, αλλά και καλλιεργούσαν την αισθητική τους. Με την ίδια αγάπη και φροντίδα, οι σημερινές μαστόρισσες συνεχίζουν αυτή την παράδοση, διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες και την τέχνη αυτή του χωριού μας.

 

Το φεστιβάλ αυτό θέλουμε να αποτελέσει όχι μόνο μια γιορτή τέχνης και παράδοσης της αγγειοπλαστικής τέχνης, αλλά να λειτουργήσει και σαν ευκαιρία να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία, να προωθήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής μας και να φέρουμε κοντά ανθρώπους με κοινές αγάπες και ενδιαφέροντα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανές επιδείξεις κατασκευής αγγείων από κόκκινο πηλό, καθώς και να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια, όπου θα μάθουν τις βασικές τεχνικές της αγγειοπλαστικής.

Επιπλέον, στο φεστιβάλ θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος με μοναδικά χειροποίητα αντικείμενα από κόκκινο πηλό, καθώς και άλλες παραδοσιακές δημιουργίες από τεχνίτες της περιοχής μας.  Στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, τα καφενεία και η πλατεία θα μεταμορφωθούν σε έναν ανοικτό εκθεσιακό χώρο γεμάτο χρώμα και δημιουργικότητα όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν αντικείμενα, να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα όπως μέλι, χαλούμι και τραχανά, βότανα, παλουζέ και να απολαύσουν μουσικές και χορευτικές παραστάσεις.

Σας καλούμε λοιπόν να περιηγηθείτε στα όμορφα γραφικά δρομάκια του χωριού, να γνωρίσετε από κοντά τις μαστόρισσες αλλά και άλλους τεχνίτες, και να απολαύσετε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, γιορτάζοντας μαζί μας την τέχνη, την παράδοση και τη δημιουργικότητα, μεταφέρνοντας αυτή τη χαρά στις καρδιές και στα σπίτια σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μπορείτε να αποταθείτε στο Δημοτικό διαμέρισμα Κόρνου και στο τηλέφωνο 22532170 καθώς και στην υπεύθυνη του φεστιβάλ κα Μαρία Καλλιτσιώνη στο τηλέφωνο 97606819.

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε μαζί την τέχνη την παράδοση και τις ομορφιές του Κόρνου!

Δημοτικό Διαμέρισμα Κόρνου                                                      

Δήμος Λευκάρων

Δημοκρατίας 8,

7640, Κόρνος – Λάρνακα

Άτομο επικοινωνίας: Μαρία Καλλιτσιώνη

Τηλέφωνο: 97606819

Email: [email protected]

 

 

Send this to a friend