Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Διοργάνωση Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Μαντομαχαλart» στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη
Διοργάνωση Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Μαντομαχαλart» στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη

Διοργάνωση Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Μαντομαχαλart» στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη

 

 

Με ανάρτηση του ο συμπολίτης μας Αντώνης Τζιαρίδης αναφέρεται στη διοργάνωση ενός Πολιτιστικού Φεστιβάλ με τίτλο «Μαντομαχαλart» στο πλαίσιο των δράσεων για την υποψηφιότητα της Λάρνακας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2024, στην ιστορική συνοικία του Αγίου Ιωάννη.

Ανάρτηση

 

Είμαι ο Αντώνης Τζιαρρίδης και μέσα στα πλαίσια των δράσεων για την υποψηφιότητα της Λάρνακας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030, έχω αναλάβει τη διοργάνωση ενός Πολιτιστικού Φεστιβάλ με τίτλο «Μαντομαχαλart» στην γειτονία μας, τον Άγιο Ιωάννη, στην οποία γεννήθηκα και διατηρώ το εργαστήριό μου καθώς και το κατάστημά μου.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει την ιστορική συνοικία του Αγίου Ιωάννη και τις κρυμμένες ομορφιές του μέσα από τη συνεχή παρουσία των κατοίκων και επισκεπτών του.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2024, στο κέντρο της γειτονιάς μας.

Στο εν λόγω Φεστιβάλ, θα φιλοξενηθούν εκθέσεις με έργα τέχνης, γκράφιτι, μουσική βραδιά, θέατρο, οργανωμένη περιδιάβαση στη γειτονία κ.α. Στα πλαίσια της ανάδειξης της γειτονιάς μας, θα διοργανωθεί έκθεση με παλιές φωτογραφίες των κάτοικων της περιοχής. Έτσι λοιπόν, απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να παραχωρήσει φωτογραφίες που να αποτυπώνουν διάφορες σημαντικές στιγμές από τη ζωή του ή απλές καθημερινές στιγμές συνύπαρξης, όπως συλλογικές δραστηριότητες, γάμους, πάρτι, εργασίες αλλά και πορτρέτα των ανθρώπων του Αγίου Ιωάννη. Νοείται ότι οι πρωτότυπες φωτογραφίες θα τύχουν του απαραίτητου σεβασμού και θα επιστραφούν στους δικαιούχους τους αμέσως μετά το πέρας του Φεστιβάλ. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των φωτογραφιών που θα μαζευτούν, θα γίνει επιλογή βάσει της θεματικής τους αλλά και των δυνατοτήτων φιλοξενίας στην έκθεσης.

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να δανείσετε φωτογραφίες για τον σκοπό αυτό, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Επιπλέον, στο Φεστιβάλ θα προβληθούν κάποια βίντεο με «Ιστορίες Ανθρώπων», ιστορίες από καθημερινούς ανθρώπους που έχουν κάτι να διηγηθούν για την γειτονιά και την ζωή μας εδώ, τις καθημερινές μας ιστορίες ή απλά γεγονότα του παρόντος ή του παρελθόντος.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μέσα από ένα μικρό βίντεο με τις δικές τους ιστορίες, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε και πάλι μαζί μου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2024 ούτως ώστε να μπορέσει να οργανωθεί η κινηματογράφηση η οποία μπορεί να γίνει στο χώρο σας ή στο Εργαστήριο Τέχνης Spyra Art Studio (Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου ΙΙ Αρ. 14, 6050 Λάρνακα – παλιό μπακάλικο του Θεωρή).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και άλλες δραστηριότητες θα ακολουθήσουν σε εύθετο χρόνο.

Σας ευχαριστώ, προσβλέπω στη θετική σας ανταπόκριση και εύχομαι να έχω τη συνεργασία σας.

Συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας είναι ο Οργανισμός Λάρνακα 2030 και ο Δήμος Λάρνακας.

Send this to a friend