Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υπουργός Μεταφορών: Στα χέρια εμπειρογνωμόνων το λιμάνι της Λάρνακας
Υπουργός Μεταφορών: Στα χέρια εμπειρογνωμόνων το λιμάνι της Λάρνακας

Υπουργός Μεταφορών: Στα χέρια εμπειρογνωμόνων το λιμάνι της Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός οι αρχές της Λάρνακας εκτιμούν, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις που έχουν πάρει από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ότι θα είναι έτοιμοι οι όροι προκήρυξης προσφορών σε σχέση με την πρόσληψη εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι εντός ενός συγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα θα βοηθήσουν, σε συνεννόηση με τους παράγοντες της πόλης, ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η συνολική ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας και των χερσαίων τους χώρων.

Ήδη, για το θέμα του λιμανιού και της μαρίνας ορίστηκε νέα συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας με τον Υπουργό Μεταφορών στις 27 Σεπτεμβρίου. Μετά από την προκαθορισμένη συνάντηση, θα ενημερωθεί η Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας για τις εξελίξεις που θα προκύψουν, αλλά και για τα χρονοδιαγράμματα που θα καθοριστούν.

 

Περί τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να οριστεί και μια πανδημοτική συγκέντρωση για ενημέρωση των δημοτών γύρω από το καυτό αυτό ζήτημα. Τα μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας συνήλθαν πρόσφατα κι εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα που απασχολεί πολύ σοβαρά την πόλη.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας προέβη σε μια λεπτομερή ενημέρωση σε σχέση με την υλοποίηση του έργου, έπειτα και από την συνάντηση που είχε η τοπική Ad-Hoc Επιτροπή και οι υπόλοιποι φορείς της πόλης με τον Υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη στις 19 περασμένου Αυγούστου.

Ο κ.Βύρας επανέλαβε πως στόχος των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες υλοποίησης του έργου, θέτοντας και διατηρώντας αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Τα έργα που θα τροχιοδρομηθούν είναι βραχυπρόθεσμα και πιο  μακροπρόθεσμα.

Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τον Α. Βαφεάδη, τα τρία έργα τα οποία θα προχωρήσουν με άμεση υλοποίηση, μέσω κρατικής χρηματοδότησης, είναι η ανέγερση του Ναυτικού Ομίλου (Yacht Club), η εξωτερική τοπιοτέχνηση του χώρου της μαρίνας και η άμεση ανακαίνιση κι εκβάθυνση της υφιστάμενης μαρίνας.

Σε σχέση με τον Ναυτικό Όμιλο – Yacht Club και την τοπιοτέχνηση του χώρου της μαρίνας, θα προκηρυχθεί άμεσα αρχιτεκτονικός διαγωνισμός τον οποίο θα αναλάβει το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, σε συνεργασία με μία επιτροπή, που θα καταρτιστεί και θα αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταφορών, του τοπικού Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Λάρνακας. Η ανακαίνιση και η εκβάθυνση της μαρίνας θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

 

 

 

Send this to a friend