Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Μαριχουάνα από την Ταϊλάνδη για την εγχώρια αγορά στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Μαριχουάνα από την Ταϊλάνδη για την εγχώρια αγορά στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Μαριχουάνα από την Ταϊλάνδη για την εγχώρια αγορά στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το δρομολόγιο Μπανγκόκ – Ντουμπάι – Λάρνακα ακολούθησε η 18χρονη Βρετανίδα, προκειμένου να εισαγάγει στην Κύπρο σχεδόν 26 κιλά μαριχουάνας, τα οποία προορίζονταν για την εγχώρια αγορά.

Πρόκειται για δρομολόγιο που είναι γνωστό στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, καθότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, το τελευταίο διάστημα οι μεταφορείς οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο υποθέσεων εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

 

Η ποσότητα των 25 κιλών και 600 γραμμαρίων μαριχουάνας που βρέθηκε στην αποσκευή της 18χρονης θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασχεθεί τον τελευταίο καιρό στον αερολιμένα Λάρνακας.

Για την ίδια υπόθεση, προέκυψε μαρτυρία κι εναντίον 29χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος φέρεται να ήταν ο παραλήπτης των ναρκωτικών.

Συνελήφθη κι αυτός και μαζί με τη νεαρή Βρετανίδα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας αναφέρει ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και Τελωνειακών Αρχών, με σκοπό τον εντοπισμό προσώπων που εισάγουν ναρκωτικά στην Κύπρο, έπειτα από αξιολόγηση πληροφορίας ανακόπηκε το πρωί της Δευτέρας (2/9) για έλεγχο 18χρονη Αγγλίδα αμέσως μετά την άφιξή της στο νησί.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην ταξιδιωτική της αποσκευή εντοπίστηκαν 43 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 25 κιλά και 612 γραμμάρια κάνναβης. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν. Η νεαρή οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ, όπου ανακρινόμενη έδωσε κάποιους ισχυρισμούς σε σχέση με τις επίδικες ουσίες που βρέθηκαν στην κατοχή της, οι οποίοι τυγχάνουν διερεύνησης. Αργότερα την ίδια μέρα συνελήφθη και ο 29χρονος.

Σωρεία υποθέσεων

—————————

Θυμίζουμε, ότι κατά την προηγούμενη δικαστική χρονιά, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας απασχόλησαν δεκάδες υποθέσεις εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών μέσω του αεροδρομίου.

Στις πλείστες των περιπτώσεων η ιστορία πίσω από τις υποθέσεις αυτές ήταν περίπου παρόμοια. Οι «εγκέφαλοι» των κυκλωμάτων ναρκωτικών στρατολογούν συνήθως άτομα ευάλωτα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τους υπόσχονται «γενναίες» αμοιβές εφόσον καταφέρουν να μεταφέρουν «τον αργό θάνατο» στον τελικό προορισμό του.

Στο τέλος της ημέρας, όμως, «την πληρώνουν» οι μεταφορείς, οι οποίοι καταδικάζονται σε πολυετείς ποινές φυλάκισης. Ενώπιον του Κακουργιοδικείου εκκρεμούν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις, οι οποίες θα εκδικαστούν προσεχώς.

 

 

Send this to a friend