Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Γιος στρατιωτικού ο ύποπτος για την απόπειρα φόνου 23χρονης
Γιος στρατιωτικού ο ύποπτος για την απόπειρα φόνου 23χρονης

Γιος στρατιωτικού ο ύποπτος για την απόπειρα φόνου 23χρονης

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω του αεροδρομίου στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, συνελήφθη ο 20χρονος, βρετανικής καταγωγής (γεννήθηκε στα νησιά Φίτζι), ο οποίος καταζητείτο τις τελευταίες μέρες από το ΤΑΕ Αμμοχώστου σχετικά με υπόθεση απόπειρας φόνου σε βάρος 23χρονης Ελληνοκύπριας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 31 Αυγούστου, η 23χρονη, από τη Λευκωσία, η οποία βρισκόταν για διακοπές στην Αγία Νάπα, κατάγγειλε στην Αστυνομία ότι ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, δέχθηκε επίθεση από τον ύποπτο, τον οποίο είχε γνωρίσει προηγουμένως.

 

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της, ο 20χρονος Βρετανός την κτύπησε κι επιχείρησε να την στραγγαλίσει, με αποτέλεσμα η κοπέλα σε κάποια στιγμή να χάσει τις αισθήσεις της. Όταν επανάκτησε τις αισθήσεις της, κάλεσε βοήθεια και αφού εντοπίστηκε από παριστάμενα πρόσωπα, κλήθηκε ασθενοφόρο που την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για περίθαλψη.

Ήταν κακοποιημένη

—————————-

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι η νεαρή κοπέλα έφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης στο σώμα της. Οι επί καθήκοντι γιατροί διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, ότι έφερε βαριά κτυπήματα στο πρόσωπο και στο λαιμό της. Η 23χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή, χωρίς να εντοπιστούν ίχνη βιασμού της.

Η νεαρή έδωσε κατάθεση στους ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου, στην οποία περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε στα χέρια του 20χρονου.

Αμέσως μετά την καταγγελία της, εναντίον του νεαρού υπόπτου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί την Κυριακή (1/9) λίγο πριν αναχωρήσει αεροπορικώς από την Κύπρο μέσω των Βάσεων Ακρωτηρίου, καθότι πρόκειται για γιο Βρετανού στρατιωτικού που υπηρετεί στο νησί…

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σε δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία που απαιτείται, ώστε να παραδοθεί στις Αρχές Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες διεξάγουν εξετάσεις για εξιχνίαση της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

Αρμόδια πηγή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι εναντίον του υπόπτου, ο οποίος αναμένεται σε μεταγενέστερο στάδιο να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, διερευνάται το αδίκημα της απόπειρας φόνου καθώς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Η δίκη Κότα

—————–

Σε μια άλλη εξέλιξη, σήμερα Τρίτη (3/9) είναι προγραμματισμένη ενώπιον του Δικαστηρίου Δεκέλειας η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στην υπόθεση του 45χρονου Κώστα Σωτήρη Αντωνίου, άλλως «Κότα», ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο εκ προμελέτης του 52χρονου Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη, που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Ορμήδεια. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ενοχή στην κατηγορία που αντιμετωπίζει και η δίκη του θα γίνει ενώπιον Βρετανών δικαστών.

 

Send this to a friend