Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Κουκουλοφόροι πετροβόλησαν το βράδυ του Σαββάτου αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα με προορισμό το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στη Λάρνακα, ενώ επιτέθηκαν και τραυμάτισαν στο πρόσωπο τον 31χρονο οδηγό, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά την καταγγελία ο 31χρονος μαζί με δύο φίλους του μετέβαιναν στο γήπεδο όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Ανόρθωσης και Απόλλωνα. Σε δρόμο της Λάρνακας το αυτοκίνητο δέχθηκε πετροβολισμό από ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων που φέρονται να έφεραν το σήμα της μίας εκ των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων, προκαλώντας ζημιές στο όχημα.

Οι κουκουλοφόροι πλησίασαν και κτύπησαν τον 31χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, προκαλώντας του ελαφρύ τραύμα στο πρόσωπο. Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε.

 

 

Οι νεκρές χελώνες και ψάρια που εντοπίστηκαν στις παραλίες των Περβολιών στη Λάρνακα δεν φαίνεται να είναι αποτέλεσμα “μαζικού εκβρασμού”, αναφέρει το Τμήμα Αλιείας.

Μάλιστα σχολιάζοντας πρόσφατα δημοσιεύματα, αναφέρει ότι το φαινόμενο δεν αφορά σε ταυτόχρονη προσάραξη πολλών ατόμων ειδών. Έχουν εντοπιστεί δύο νεκρές χελώνες και ένα-δύο ψάρια, τα οποία ενδεχομένως να πρόκειται για ανεξάρτητα περιστατικά που συνέπεσαν στην ίδια περιοχή λόγω των επικρατούντων θαλάσσιων ρευμάτων και κυματισμού.

Προστίθεται ότι το διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στα σχετικά δημοσιεύματα, παρουσιάζει μία Πράσινη χελώνα, που φαίνεται πως αυτή ήταν νεκρή στη θάλασσα για μερικές ημέρες πριν την παρασύρουν τα ρεύματα στην εν λόγω παραλία, όπου εντοπίστηκε».

Τα υφιστάμενα στοιχεία δεν μπορούν από μόνα τους να υποδείξουν πως η αίτια θανάτου προήλθε από έκρηξη ή οστικό κύμα. Επίσης φαίνεται ότι μετά από διερεύνηση, δεν έχουν πραγματοποιηθεί στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά/εκρήξεις στην περιοχή τους τελευταίους μήνες.

Διευκρινίζει, επίσης, ότι τα αίτια θανάτου μίας θαλάσσιας χελώνας μπορεί να οφείλονται σε φυσικά αίτια, όπως ασθένειες, παράσιτα, αρπακτικά, που εντοπίζονται στο θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον.

Σημειώνεται σχετικά πως τα νεκρά θαλάσσια ζώα μπορούν να παρουσιάσουν και τυμπανισμό, δηλαδή να φουσκώσουν. Για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου ενός θαλάσσιου ζώου, απαιτείται η διενέργεια νεκροψίας.

 

Send this to a friend