Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Απαγορεύουν τα κινητά στα σχολεία χώρες της ΕΕ – Τι συμβαίνει στην Κύπρο
Απαγορεύουν τα κινητά στα σχολεία χώρες της ΕΕ – Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Απαγορεύουν τα κινητά στα σχολεία χώρες της ΕΕ – Τι συμβαίνει στην Κύπρο

 

 

Την απόφαση να απαγορεύσουν την χρήση των κινητών τηλεφώνων από μαθητές στα σχολεία, έλαβαν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το Politico, σχολείο στις Βρυξέλλες αποφάσισε πως οι μαθητές πρέπει να κλειδώνουν τα τηλέφωνά τους πριν ξεκινήσει η ημέρα και αν κάποιος «πιαστεί» με τηλέφωνο, αυτό κατάσχεται μέχρι το τέλος της ημέρας.

Η απαγόρευση αυτή κερδίζει έδαφος σε σχολεία του Βελγίου καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ιρλανδία.

 

Η απόφαση για την απαγόρευση των smartphone στα σχολεία προκύπτει από ανησυχίες σχετικά με την απόσπαση της προσοχής των μαθητών και τον εκφοβισμό μέσω του διαδικτύου.

Ταυτόχρονα, υπάρχει προβληματισμός για τον αντίκτυπο της υπερβολικής χρήσης οθονών στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Την ίδια ώρα, ειδικοί προτείνουν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εφαρμογές που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν υγιείς σχέσεις με τις συσκευές τους, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι τα laptop που χρησιμοποιούνται ήδη στις τάξεις μπορούν να αντικαταστήσουν τα smartphone.

Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, το θέμα της απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία της Κύπρου συζητήθηκε στη Βουλή, λίγο πριν κλείσει για τις θερινές διακοπές.

Βουλευτές έκαναν αναφορές για κενά και ασάφειες για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών οι οποίοι όπως ανέφεραν δεν θέλουν να κάνουν τους «αστυνομικούς» στα σχολεία.

Άρα η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία της Κύπρου, ενώ όπως πληροφορείται το SigmaLive η συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα θα επανέλθει στην Επιτροπή Παιδείας περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία τον περασμένο Ιούνιο.

Send this to a friend