Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παρουσιάζεται αύριο το «νέο» εμπορικό κέντρο Λάρνακας
Παρουσιάζεται αύριο το «νέο» εμπορικό κέντρο Λάρνακας

Παρουσιάζεται αύριο το «νέο» εμπορικό κέντρο Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μ’ ενδιαφέρον αναμένουν οι καταστηματάρχες και οι δημότες της Λάρνακας, την παρουσίαση της Β΄ φάσης του έργου «Ανάπλαση Οδών και Πλατειών στο Αστικό Κέντρο», που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, στις 7.30μ.μ., στον πρώτο όροφο της δημοτικής αγοράς.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα γίνει και η υπογραφή του κατασκευαστικού συμβολαίου μεταξύ Δήμου Λάρνακας και της εργοληπτικής εταιρείας «Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors & Developers Ltd».

 

Πρόκειται για το έργο που αφορά την ανάπλαση οδών και πεζοδρομίων για διευκόλυνση, κυρίως, των ΑμεΑ και η παρουσίαση θα γίνει από τους μελετητές που είναι το γραφείο «Loucaides & Philippou Architects Engineers». Η Β΄ φάση ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο, περιλαμβάνεται στα έργα προτεραιότητας της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ) Λάρνακας και θα συγχρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021- 2027».

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λάρνακας, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν αυτό τον μήνα και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2026.

Η συγκεκριμένη φάση θα καλύψει τμήματα των οδών Ερμού (ήδη ένα τμήμα της Ερμού έχει ολοκληρωθεί στο πλαίσιο της Α΄ φάσης του έργου), Ζήνωνος Κιτιέως, Γαλιλαίου, Νικολάου Ρώσου, Ν.Δ. Δημητρίου, Κοσμά Λυσιώτη, Νικολάου Λανίτη, Κωστή Σάββα, Δημοσθένους Μιτσή, Ευανθίας Πιερίδου, Φίλιου Ζαννέττου και Ευρυβιάδου. Όπως γίνεται αντιληπτό, η ταλαιπωρία στο εμπορικό κέντρο εξαιτίας των έργων που θα είναι αναπόφευκτη το επόμενο διάστημα.

Τι θ’ αφορούν τα έργα

——————————-

Οι εργασίες που θα γίνουν θ’ αφορούν βελτίωση και ανακατασκευή υφιστάμενων δρόμων με αφαίρεση των ασφαλτικών στρώσεων και τοποθέτηση κυβόλιθων, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, αφαίρεση παρόδιων χώρων στάθμευσης (εκτός των χώρων για τα προμηθευτικά οχήματα) και αναβάθμιση των συστημάτων όμβριων υδάτων, υποδομών και δικτύων υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Θα γίνει, επίσης, υπογειοποίηση υπηρεσιών, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και σημείων ηλεκτρονικής ενημέρωσης των χρηστών, αναβάθμιση του φωτισμού και νέα οδική σήμανση.

Περαιτέρω, προβλέπονται εργασίες βελτίωσης στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Οι εργασίες θα αποσκοπούν στην προώθηση της εναλλακτικής κίνησης πεζών, ποδηλάτων και ΑμεΑ, καθιστώντας το κέντρο της πόλης πλήρως προσβάσιμο σε όλους. Θέση του Δήμου Λάρνακας είναι πως η ανακατασκευή και βελτίωση των δρόμων θα επιτρέψει την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, η οποία αποτελεί τον πυρήνα της πόλης, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την κυκλοφοριακή ασφάλεια των πεζών, των ποδηλατών και των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Τέλος, θα ενισχυθεί το πράσινο και θ’ αναδειχθεί περαιτέρω η αρχιτεκτονική, πολεοδομική, ιστορική, κοινωνική και περιβαλλοντική αξία του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας.

 

 

 

Send this to a friend