Home ΛΑΡΝΑΚΑ Για πρώτη φορά ο Δήμος Αραδίππου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου και Μεγαλομάρτυρα Φανουρίου, διοργάνωσε καλλιτεχνική εκδήλωση
Για πρώτη φορά ο Δήμος Αραδίππου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου και Μεγαλομάρτυρα Φανουρίου, διοργάνωσε καλλιτεχνική εκδήλωση

Για πρώτη φορά ο Δήμος Αραδίππου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου και Μεγαλομάρτυρα Φανουρίου, διοργάνωσε καλλιτεχνική εκδήλωση

 

 

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Φανουρίου ο οποίος εγκαινιάστηκε το 1996, μετά από δωρεές των δημοτών της Αραδίππου και με τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ενορίες της πόλης.

 

Σε ομιλία του, ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Χριστόδουλος Πάρτου, είπε ότι: “στόχος του Δήμου μας είναι η θεσμοθέτηση της εκδήλωσης αυτής σε ετήσια βάση και σκοπός της η απόδοση τιμών στον ΄Αγιο Φανούριο, αλλά και η προβολή και διατήρηση της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς”, και ολοκήρωσε την ομιλία του:

“Ο διευρυμένος Δήμος Αραδίππου παίρνοντας δύναμη από την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των δημοτών του, συνεχίζει με συνέπεια, ευαισθησία και αποφασιστικότητα, την προσπάθεια για οικοδόμηση ενός νέου, σύγχρονου και ισχυρού δήμου, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

 

Η νέα δημοτική περίοδος 2024-2029 αποτελεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο είμαστε δεσμευμένοι έναντι των πολιτών, να συνεχίσουμε αταλάντευτα το έργο μας διασφαλίζοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Το νέο Δημοτικό μας Συμβούλιο καλείται με γόνιμο διάλογο και σύνεση να προάγει τα συμφέροντα του Δήμου μας και να εργασθεί για το καθολικό συμφέρον των δημοτών μας, διασφαλίζοντας τη δυναμική εξέλιξη της πόλης μας.

Φίλες και Φίλοι,
Το ενοριακό κέντρο του Αγίου Φανουρίου γιορτάζοντας τον προστάτη της ΄Αγιο, από χθες φιλοξενεί εκατοντάδες ανθρώπους που προσέτρεξαν από κάθε γωνιά της Κύπρου, για το ιερό προσκύνημα, αλλά και για να παρακολουθήσουν την πολιτιστική μας εκδήλωση.
Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς :

Τον Αρχιμανδρίτη Ευμένιο Σιήππη, τους Πατέρες Παύλο και Συμεών και την εκκλησιαστική επιτροπή του ναού για τη συνεργασία και βοήθεια που παρείχαν στον Δήμο μας για την πραγματοποίηση της λαογραφικής βραδιάς

Την Πρόεδρο και την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου για την επιτυχή διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης
Όλους τους συμμετέχοντες της αποψινής βραδιάς που συνθέτουν μια πολυδιάστατη φυσιογνωμία κατευθύνοντας μας σε ένα πολύσημο πολιτισμικό ταξίδι το οποίο θα αποτελέσει εφαλτήριο των νεότερων γενιών στην προσπάθεια για ανάδειξη και διαχρονικότητα της παράδοσης μας.

Ολους εσάς, τους συμπολίτες μας, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας που με την αποψινή σας παρουσία επιβεβαιώνετε με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι ο τόπος μας ευτυχεί να κατοικείται από καλλιεργημένους πολίτες και από ανθρώπους που νοιάζονται για την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας.”

 

Send this to a friend