Home ΛΑΡΝΑΚΑ Γέμισε χωματερές η περιοχή της Κόσιης (φώτο)
Γέμισε χωματερές η περιοχή της Κόσιης   (φώτο)

Γέμισε χωματερές η περιοχή της Κόσιης (φώτο)

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την ύπαρξη δεκάδων χωματερών στο δάσος της Κόσιης μέχρι και την περιοχή Λυμπιών, καταγγέλλει η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι έπειτα από επιτόπου επισκέψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί πως υπάρχουν χωματερές διάσπαρτα εντός του κρατικού δάσους της Κόσιης, νοτιοδυτικά του παλαιού δρόμου Λάρνακας – Λευκωσίας και δυτικά του στρατοπέδου της Κόσιης.

 

Επίσης, υπάρχουν χωματερές σε διάφορους χώρους κατά μήκος της παλαιάς οδού Κόσιης – Λυμπιών, που βρίσκεται ανάμεσα στον παλαιό και τον νέο δρόμο Λάρνακας – Λευκωσίας, και κατά μήκος της κορυφογραμμής ανάμεσα στην παλαιά οδό Κόσιης – Λυμπιών και του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Λευκωσίας.

Χωματερές υπάρχουν και σε παράδρομο/αδιέξοδο του παλαιού δρόμου Λάρνακας – Λευκωσίας, ένα περίπου χιλιόμετρο μακριά από το στρατόπεδο της Ε.Φ.

Η επιστολή του Κινήματος Οικολόγων, που συνοδεύεται και με σχετικό φωτογραφικό υλικό, έχει σταλεί στην Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, στον έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου, στην αν. διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος Έλενα Στυλιανοπούλου και στον διευθυντή του Τμήματος Δασών Σάββα Ιεζεκιήλ, με κοινοποίηση και στον πρόεδρο της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.

Μέσω της επιστολής, το Κίνημα Οικολόγων ζητά τον άμεσο καθαρισμό αυτών των χωματερών και παράλληλα τη λήψη μέτρων ώστε να μην παρατηρηθούν παρόμοιες καταστάσεις μελλοντικά.

Τονίζεται, μάλιστα, ότι τα μέλη του Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας είναι πρόθυμα να υποδείξουν στα αρμόδια τμήματα τα σημεία των χωματερών, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καθαρισμού τους.

Το θέμα των διάσπαρτων χωματερών αναμένεται ν’ απασχολήσει μελλοντικά και την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

 

 

 

Send this to a friend