Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Άγρια επίθεση σε 16χρονο από αδέσποτο σκύλο, τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι
Άγρια επίθεση σε 16χρονο από αδέσποτο σκύλο, τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι

Άγρια επίθεση σε 16χρονο από αδέσποτο σκύλο, τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι

 

 

Σοβαρά τραύματα σε μάτι, πρόσωπο και χέρι υπέστη 16χρονος που δέχτηκε άγριες, διαδοχικές επιθέσεις από αδέσποτο σκύλο στην κοινότητα Καπέδων της επαρχίας Λευκωσίας. 

Όλα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο 24 Αυγούστου 2024, όταν ο 16χρονος φέρεται να προσέγγισε τον αδέσποτο σκύλο, που βρισκόταν έξω από οικία σε κεντρικό δρόμο της κοινότητας.

Το ζώο, ράτσας Χάσκι, επιτέθηκε και δάγκωσε τον νεαρό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί σε νοσηλευτήριο της Λευκωσίας, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση των τραυμάτων.

 

Μιλώντας στο AlphaNews.Live η μητέρα του 16χρονου κυρία Χρυστάλλα, κατήγγειλε ότι μέχρι σήμερα ο αδέσποτος σκύλος εξακολουθεί να περιφέρεται στην κοινότητα, πράγμα που συμβαίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Όπως είπε, από τον περασμένο Μάιο το εγκαταστάθηκε έξω από το συγκεκριμένο σπίτι όπου επιτέθηκε στον 16χρονο γιο της και πως παρά τις επανηλειμμένες εκκλήσεις του ιδιοκτήτη της κατοικίας προς αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για απομάκρυνση του ζώου, δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Η μητέρα έχει καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία και οι Αρχές διερευνούν την υπόθεση, ενώ έχουν ήδη λάβει σχετικές καταθέσεις. Προειδοποιεί μάλιστα ότι θα λάβει νομικά μέτρα για το όλο ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο Κοινοτάρχης Καπέδων και Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Αντρέας Κιτρομιλίδης εξέφρασε στο AlphaNews.Live τη συμπαράσταση του στον 16χρονο και στην οικογένεια του και τόνισε ότι από το περασμένο Σάββατο καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό και τον περιορισμό του αδέσποτου σκύλου.

Όπως είπε, όλες οι προσπάθειες λειτουργών του Κοινοτικού Συμβουλίου Καπέδων έχουν «ναυαγήσει» και γι’ αυτό τον λόγο έχει ήδη επικοινωνήσει με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και την Αστυνομία για να συνδράμουν. Ωστόσο, παρέπεμψαν στη σχετική νομοθεσία που θέτει ως αρμόδια την αρχή τοπιικής αυτοδιοίκησης.

Ο κύριος Κιτρομηλίδης έχει επίσης απευθυνθεί σε ιδιώτη, ο οποίος επιχείρησε χθες στους Καπέδες για εντοπισμό του σκύλου, χωρίς αποτέλεσμα. Πρόθεση είναι να μεταφερθεί σε κτηνίατρο για εξέταση, αφού δοθεί σχετική άδεια από το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Την ίδια ώρα, επισήμανε την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ευημερία των αδέσποτων ζώων, καθώς οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους αφού δεν διαθέτουν κατάλληλους χώρους φιλοξενίας και εξοπλισμό.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend