Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Φόβοι για βεντέτα νεαρών από Παραλίμνι – Λευκωσία
Φόβοι για βεντέτα νεαρών από Παραλίμνι – Λευκωσία

Φόβοι για βεντέτα νεαρών από Παραλίμνι – Λευκωσία

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Να ρίξει τους τόνους επιχειρεί η Αστυνομία, σε σχέση με το πρόσφατο επεισόδιο ξυλοδαρμού ανήλικου, από τη Λευκωσία, έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο στον Πρωταρά.

Ήδη για το επεισόδιο αυτό τελούν υπό κράτηση τρία πρόσωπα, 17, 18 και 19 χρόνων, με τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό» και να μην επιβεβαιώνουν την ύπαρξη βεντέτας μεταξύ ομάδας νεαρών από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και νεαρών από τη Λευκωσία.

 

Το επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (24/8), όταν ομάδα νεαρών προσέγγισε άλλους νεαρούς και σύμφωνα με μαρτυρίες τους ρώτησε από πού κατάγονται. Όταν τους απάντησαν πως είναι από τη Λευκωσία, τότε, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς που προβάλλουν οι παραπονούμενοι, οι νεαροί από την ελεύθερη Αμμόχωστο τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα πρόσωπο ηλικίας 17 χρόνων.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι έφερε κάταγμα γνάθου, γι’ αυτό χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση της βλάβης. Μετά το συμβάν, η Αστυνομία διέψευσε πληροφορίες για ύπαρξη ομάδας νεαρών από την ελεύθερη Αμμόχωστο που επιτίθεται σε άτομα από την πρωτεύουσα, συμπληρώνοντας ότι δεν υπήρξαν άλλες καταγγελίες παρόμοιας φύσης στην Αστυνομία. Και τούτο, προφανώς, σε μια προσπάθεια να μην πάρει διαστάσεις το θέμα και να εξελιχθεί σε βεντέτα.

Πολίτες διαψεύδουν

——————————

Την ώρα, πάντως, που η Αστυνομία διαψεύδει τις πληροφορίες σε σχέση με περιστατικά ξυλοδαρμών στην ελεύθερη Αμμόχωστο σε βάρος προσώπων που προέρχονται από τη Λευκωσία, πολίτες με ανάρτησή τους διαψεύδουν το ΤΑΕ Αμμοχώστου, καταγγέλλοντας πως παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και πριν από περίπου ένα μήνα σε αρτοποιείο στον Πρωταρά.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο αρτοποιείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το νυχτερινό κέντρο όπου έγινε ο ξυλοδαρμός του 17χρονου το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των πολιτών, ομάδα νεαρών προσέγγισε σε δύο περιπτώσεις άλλους νεαρούς και τους ρώτησαν από πού είναι. Όταν τους απάντησαν πως είναι από τη Λευκωσία, τους επιτέθηκαν και ακολούθησε καβγάς εντός του αρτοποιείου. Υποστηρίζουν, ακόμα, ότι στο πρώτο επεισόδιο φέρεται να εμπλέκεται νεαρό πρόσωπο που είχε συμμετοχή και στο περιστατικού του περασμένου Σαββάτου.

Οι πολίτες ανάρτησαν και σχετικές φωτογραφίες από την συμπλοκή στο αρτοποιείο. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Αμμοχώστου Στηβ Θεοδούλου δήλωσε ότι η Αστυνομία δεν έχει ενώπιον της άλλη καταγγελία σε σχέση με συμπλοκές μεταξύ νεαρών από τη Λευκωσία και το Παραλίμνι. Ανέφερε ότι στην μοναδική περίπτωση για την οποία υπήρξε καταγγελία, έγιναν συλλήψεις και αναμένεται να γίνουν και άλλες.

 

 

Send this to a friend