Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επιχείρηση – σκούπα κατά τροχόσπιτων σε παραλίες της Λάρνακας
Επιχείρηση – σκούπα κατά τροχόσπιτων σε παραλίες της Λάρνακας

Επιχείρηση – σκούπα κατά τροχόσπιτων σε παραλίες της Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δεύτερη επιχείρηση – σκούπα για απομάκρυνση τροχόσπιτων και οχημάτων βαν από παραλίες στην περιοχή του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, πραγματοποίησε ο Δήμος Λάρνακας τις τελευταίες μέρες.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή επανάληψη της παράνομης στάθμευσης τέτοιων τροχοφόρων οχημάτων πάνω στην ακτή, φαινόμενο που παρατηρείτο έντονα τα προηγούμενα χρόνια.

 

Μετά την πρώτη εκστρατεία που διενεργήθηκε στις 30 Ιουλίου με την κατάσχεση δεκάδων τροχόσπιτων και βαν, κάποιοι από τους ιδιοκτήτες δεν συμμορφώθηκαν κι επανήλθαν μέσα σε διάστημα μερικών μόλις ημερών, καταλαμβάνοντας ξανά τις παραλίες παραπλεύρως του τοπικού ναυτικού ομίλου και δημιουργώντας μια άσχημη εικόνα στην «καρδιά» της τουριστικής περιοχής.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας, οι δημοτικές αρχές παρουσιάζονται αποφασισμένες να θέσουν τέρμα στην αυθαιρεσία. Ως εκ τούτου, αφού επέδωσαν σχετικές ειδοποιήσεις στους ιδιοκτήτες των τροχόσπιτων, την περασμένη Δευτέρα (26/8), διενήργησαν και πάλι παρόμοια επιχείρηση σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και την Αστυνομία, απομακρύνοντας όλα τα οχήματα που με την εκεί παρουσία τους είχαν δημιουργήσει έναν παράνομο «κατασκηνωτικό χώρο» δίπλα στο κύμα, καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος της ακτής.

Ο Ανδρέας Βύρας προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να επιδειχθεί καμία ανοχή, ούτε θα αφεθούν ανεξέλεγκτες οι δημόσιες παραλίες. «Προειδοποιούμε όλους τους παρανομούντες ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η επανάληψη αυτής της κατάστασης. Σε περίπτωση που επαναληφθεί το φαινόμενο, τότε τα τροχόσπιτα και τα υπόλοιπα οχήματα θ’ απομακρύνονται αμέσως. Οι παραλίες είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι προσβάσιμες για όλους», διαμήνυσε.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη για δημιουργία ενός νόμιμου κατασκηνωτικού χώρου στη Λάρνακα και ήδη το θέμα εξετάζεται από το δημοτικό συμβούλιο. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι επειδή υπάρχει έλλειψη ενός τέτοιου χώρου, δεν δικαιολογεί τις παρανομίες και την αυθαίρετη κατάληψη παραλιών από τροχόσπιτα όπως έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα.

 

Send this to a friend