Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Από τα 50 σχολεία μόνο στα 4 τοποθετήθηκαν κλιματιστικά – Φωνάζουν οι γονείς
Από τα 50 σχολεία μόνο στα 4 τοποθετήθηκαν κλιματιστικά – Φωνάζουν οι γονείς

Από τα 50 σχολεία μόνο στα 4 τοποθετήθηκαν κλιματιστικά – Φωνάζουν οι γονείς

 

 

Ακόμη μια σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς κλιματιστικά. Το Υπουργείο Παιδείας υπολόγιζε ότι έως τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν κλιματιστικά σε 50 σχολεία ενώ μέχρι στιγμής αυτά που έχουν εγκατασταθεί είναι μετρημένα στα ένα χέρι. Οι γονείς φωνάζουν και κατηγορούν τις Σχολικές Εφορίες.

Σε δήλωση του ο κ. Λοϊζος Κωνσταντίνου Προέδρος Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει: «Μόλις 4 σχολεία έχουν ολοκληρωθεί από τα 50»

«Η ευθύνη βαραίνει καθαρά τις σχολικές εφορίες»

 

«Αντιλαμβάνεστε μιλούμε για τα πρώτα 50 σχολεία και εκκρεμούν άλλα 450. Δηλαδή αν συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς δεν ξέρουμε σε πόσα χρόνια θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τον όλο προγραμματισμό»

Η ΠΟΕΔ χαιρετίζει το γεγονός ότι ξεκίνησε η εγκατάσταση και καλεί για επίσπευση.

«Επιβάλλεται οι διαδικασίες επιταχυνθούν έτσι ώστε η εγκατάσταση των κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ο στόχος είναι η άνοιξη του 2025 να βρει όλες τις αίθουσες με κλιματιστικά» τονίζει η κα  Μύρια Βασιλείου, Πρόεδρος ΠΟΕΔ.

Σύμφωνα με στοιχεία των Σχολικών Εφοριών, στη Λευκωσία 5 από τα 10 θα είναι έτοιμα μέχρι την 31η Αυγούστου, όπως όριζε η συμφωνία. Για τα υπόλοιπα 5 δόθηκε παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Στη Λεμεσό έχει κατοχυρωθεί προσφορά για τα πέντε από τα 10 σχολεία. Η δεύτερη προσφορά βρίσκεται σε διαδικασία, με τελική ημερομηνία τις 10 Οκτωβρίου.

Στη Λάρνακα θα πέσουν σήμερα οι υπογραφές.

Στόχος η εγκατάσταση των κλιματιστικών τον Οκτώβριο.

Στην Πάφο εκκρεμεί η κατοχύρωση προσφορών και για τα δέκα σχολεία.

Στην Ελεύθερη Αμμόχωστο έχει γίνει η κατοχύρωση προσφορών για τρία σχολεία, ενώ στόχος είναι η εγκατάσταση κλιματιστικών σε 12 αντί δέκα σχολεία.

Καθώς τρέχουν και δεν φτάνουν για τα κλιματιστικά, η ΠΟΕΔ ζητεί από το Υπουργείο να εφαρμόσει πλάνο για διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πηγή:  Sigmalive

Send this to a friend