Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Βάζουν μάθημα χρηματοοικονομικών στα Γυμνάσια
Βάζουν μάθημα χρηματοοικονομικών στα Γυμνάσια

Βάζουν μάθημα χρηματοοικονομικών στα Γυμνάσια

 

 

Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν καλύτερα χρηματοοικονομικές έννοιες, οι οποίες θα τους χρειαστούν στην πορεία της ζωής τους , θα έχουν από φέτος οι μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου.

Κι αυτό διότι, το υπουργείο Παιδείας έχει σχεδιάσει και είναι έτοιμο πλέον να υλοποιήσει το παρεμβατικό πρόγραμμα Χρηματοοικονομικής Παιδείας και Αλφαβητισμού, το οποίο διέπεται από συγκεκριμένο Αναλυτικό Πρόγραμμα και θα συνοδευτεί από σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Το γεγονός ότι αφορά παρεμβατικό πρόγραμμα στην καθημερινότητα του σχολείου, προϋποθέτει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, η οποία έχει οριστεί στις έξι διδακτικές περιόδους για κάθε τμήμα Γ’ τάξης Γυμνασίου ετησίως.

 

Η υλοποίηση του προγράμματος αρχίζει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και θα προσφέρεται κανονικά κάθε χρόνο. Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των νέων με χρηματοοικονομικές δεξιότητες με σκοπό να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα προσωπικά ή οικογενειακά τους χρηματοοικονομικά, για να βελτιώσουν τη χρηματοοικονομική τους ευημερία.

Όσον αφορά στο πώς προέκυψε ο σχεδιασμός και η εφαρμογή του προγράμματος αυτού, σημειώνεται ότι πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο έλαβε υπόψη την Εθνική Στρατηγική για Προώθηση της Χρηματοοικονομικής Παιδείας και Αλφαβητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιθεώρηση Οικονομικών/Εμπορικών του Υπουργείου, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς με εξειδίκευση σε θέματα Χρηματοοικονομικής Παιδείας και Αλφαβητισμού έχει προβεί σε ετοιμασία του Αναλυτικού Προγράμματος και του εκπαιδευτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, έχει καταρτίσει το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των επιμορφωτικών σεμιναρίων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα αναλάβουν την υλοποίηση του παρεμβατικού προγράμματος, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2024.

Send this to a friend