Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συνέρχεται την Παρασκευή η πολιτική ομάδα του Κυπριακού
Συνέρχεται την Παρασκευή η πολιτική ομάδα του Κυπριακού

Συνέρχεται την Παρασκευή η πολιτική ομάδα του Κυπριακού

 

 

Η δωδεκαμελής Πολιτική Ομάδα του Κυπριακού που διόρισε στις 26 του περασμένου Απριλίου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συνεδριάσει μεθαύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

Επί τάπητος, αναμένεται να τεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Θεωρείται βέβαιο, ότι ο Πρόεδρος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και να αναλύσει το σκεπτικό της πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, στο άτυπο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Αυγούστου.

 

Να υπενθυμίσουμε, ότι η πρόσκληση στον Χακάν Φιντάν προκάλεσε και προκαλεί αντιδράσεις στα κόμματα της συγκυβέρνησης και συγκεκριμένα στο ΔΗΚΟ και στην ΕΔΕΚ, με μέλη του ΔΗΚΟ να αμφισβητούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Κυπριακό και την ΕΔΕΚ να εκφράζει δημοσίως έντονη αντίθεση στην πρόσκληση Φιντάν.

Να πούμε τέλος,  ότι ο ρόλος της ομάδας αυτής είναι συμβουλευτικός προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απαρτίζεται από τους:  Παναγιώτη Δημητρίου, Κρις Τριανταφυλλίδη, Γιώργο Κουκουμά, Γιώργο Λουκαϊδη, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Χρύση Παντελίδη, Σταύρο Αγγελίδη, Γιώργο Γεωργίου, Μενέλαο Κυπριανού, Γιώργο Ποϊζη, Χρίστο Ιωσηφίδη και Κυριάκο Τσιμίλλη.

Send this to a friend